Mamablogger Bibian: “We krijgen een…!”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ken je Bibian al, van de leuke blog Litte Wonder World? Samen met Manon blogt ze over haar belevenissen als moeder. En… Bibian is weer zwanger. De komende maanden zal ze ons van haar zwangerschap op de hoogte houden! 

>> Deel 1, waarin ze vertelt over de eerste drie zenuwslopende maanden, lees je hier.

Hallo allemaal,

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik de combinatietest had gedaan. De volgende dag duurde het ontzettend lang voordat ik de uitslag kreeg. Ik begon me al zorgen te maken maar gelukkig kreeg ik rond 2 uur het verlossende mailtje. Geen verhoogd risico. Er viel een last van mijn schouders af, ik opende het mailtje om te kijken naar de kansen.

combinatietest Hele mooie uitslag vond ik, en dus kon ik met een gerust hart verder kijken naar de toekomst. Ik bleef ontzettend onzeker, niet dat het kindje ongezond zou zijn of iets zou mankeren, maar meer of het niet gestopt was met groeien. Ik denk dat de angst na de miskramen wel een beetje blijft. Het kan natuurlijk altijd nog iets krijgen maar voor nu ziet het er goed uit en dus probeer ik het positief te zien.

Geslachtsbepalende echo

Na 3 weken kwam er nog een spannende maar leuke echo aan. We hadden besloten om een geslachtsbepalende echo te laten doen. Ik was ontzettend benieuwd of we nog een zoontje zouden krijgen of dat er een koningskoppel zou komen. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag ooit een meisje zou willen. Ik denk dat veel vrouwen wel een lichte voorkeur hebben, maar hier heerst nog een beetje een taboe op. Maar goed, op naar de echo. Ik was ontzettend zenuwachtig en kotsmisselijk. Waarom ik toch altijd misselijk ben van de zenuwen is me een raadsel. Gelukkig werden we gauw geroepen en mocht ik gaan liggen.

echoEerst ging ze het kindje even bekijken, ik dacht nog: ‘Schiet toch op, wat is het nu?’ Ze ging proberen tussen de beentjes te kijken en al snel was het duidelijk te zien. Jullie krijgen een meisje! Wauw, een meisje, wij krijgen een dochter en River een zusje. Wow, ik was intens gelukkig. Niet dat ik niet blij zou zijn met een jongen, integendeel. Na die miskramen ben ik maar al te bewust wat een wonder een kindje krijgen is. Maar goed, terug naar de echo. Een meisje, ze bekeek ook nog even een botje, de Nub, om nog een extra bevestiging te krijgen, maar ook dit alles wees naar een meisje. Ze maakte nog een mooie foto voor ons, we rekenden af en stapten de auto in.

We belden familie en vrienden en iedereen was superenthousiast. Ik wilde het ook graag op een leuke manier via Facebook vertellen en daarom besloot ik een leuke foto te maken met mijn zoontje als grote broer. Ook hier kregen we ontzettend veel leuke reacties op.

geslacht bekend maken

De volgende dag zijn mijn vriend en ik gelijk gaan winkelen. Helaas was er nog erg veel zomer in winkels (duhuh, Bibian) en dus moeten we even wachten tot de wintercollectie zich weer laat zien. Verder ging het de afgelopen maand erg goed, ik heb veel moeten werken, maar gelukkig helpen mijn collega’s als me het even te veel wordt.

Hebben jullie ook een geslachtsbepaling laten doen?

Lees ook de belevenissen van mamablogger Loïs.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*