Beschuit in aantocht | Week 37

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Aaaaah, bijna! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 35 en week 36 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

ikweek37Belevenissen

Ik ben nog steeds op verlof en alles is nog steeds rustig. Morgen zal ik 38 weken zwanger zijn. Daarmee bedenk ik me dat de info die ik hieronder opschrijf waarschijnlijk niet helemaal klopt, omdat ons kindje dus niet in week 37 zit maar week 38 ingaat. Ach, details. ;-) De hele waslijst aan taken van afgelopen week zijn voor een groot gedeelte afgerond. Er zijn alleen wel weer een paar dingen bij gekomen. De deur is wit in plaats van rood en is geplaatst. Afgelopen zaterdag kwamen mijn ouders een dagje langs om te helpen met klussen en schoonmaken. En och jongens, wat fijn! Wat hebben we veel gedaan met z’n viertjes. Mijn vader heeft samen met mijn kerel een kozijn in elkaar getimmerd en de deur hangt nu dus! YES! En wat ben ik daar blij mee! En mijn moeder heeft de douche schoon geschrobd. Die heeft nog nooit zo geglommen als dat hij nu doet.

Morgen zullen er wat vriendinnen langskomen. En dus heb ik eigenlijk alleen de ochtend vrij om dingen te doen. Zal ik je eerlijk vertellen dat ik dit zelfs een beetje lastig vind? Omdat ik dan geen dingen kan doen. Aan de andere kant, gisteravond was mijn lichaam goed moe van alles wat ik overdag gedaan had. En dan zou ik ‘s avonds ook nog gaan zwemmen. Dit kon gelukkig verplaatst worden naar vanmorgen, waardoor ik mijn lichaam een beetje meer rust kon geven.

Tja, stel dat het dan toch die nacht gaat gebeuren (hoewel ik weet dat de eersten zelden te vroeg komen), dan moet ik niet hebben dat mijn lichaam eigenlijk al veel te moe is om ook nog maar iets te kunnen doen. Dus zo’n dag als morgen, waarin ik niet heel veel praktische dingen kan doen en verplicht op de bank moet zitten is misschien ook wel goed voor me. Naast dat het natuurlijk ook gewoon erg gezellig is dat daar ineens zoveel tijd voor is!

Ik verveel me dus nog steeds niet. Ik had vorige week even een paar dagen nodig om op adem te komen, maar nu vind ik het fijn om thuis te zijn. Ik kom zo ook nog eens toe aan die dingen die ik anders op zaterdagen had willen doen. Toch ben ik benieuwd hoe anderen dit zien. Al die tijd die je ineens hebt om dingen te kunnen doen, of juist om uit te kunnen rusten. Want van de meiden van de Centuring Pregnancy-group zijn er toch een paar die al eerder met verlof zijn gegaan dan dat gepland was, omdat ze het niet meer vol hielden. Hoe hebben jullie deze periode meegemaakt?

Lichamelijke dingetjes

Lengte baby: Lengte: van kruin tot stuit – 35 cm, de totale lengte – 47 cm
Gewicht baby: 2950 g. Vorige week had ik controle en vertelde ze me dat ze het geboortegewicht nu schat op ongeveer 3500 gram. Heel netjes gemiddeld dus.
Mijn gewicht: Eerlijk? Echt eerlijk? Ik heb geen idee, ik heb deze week nog niet op de weegschaal gestaan eigenlijk. Het kan me ook ineens maar weinig meer schelen, het ‘kwaad’ is toch al geschied. Ik zie wel hoe het eraan toe gaat over een paar maanden.  Ik houd ineens veel vocht vast. Mijn benen worden zichtbaar dikker en een mooi randje is zichtbaar als ik mijn sokken uittrek. Ook heb ik mijn trouwring afgedaan. Die begon wat te knellen.
Slapen: Inherent aan vaak naar de wc. Ik drink veel overdag, maar lijk dan amper naar de wc te hoeven. Dat lijkt mijn lijf ’s nachts allemaal te verwerken. Ik moet vaak! En ben ook vaak zomaar wakker. Maar nog steeds: niet erg. Ik voel me niet moe de volgende dag. Al word ik wel vaak stijf wakker en heb ik best veel pijn ’s nachts. Mezelf omkeren is geen pretje meer. Nog even, dan heb ik die dikke buik niet meer en kan ik –tijdelijk waarschijnlijk- weer op mijn buik in bed liggen.

Lees ook: vrouw belt 911 in rijdende auto om te vertellen dat ze aan het bevallen is!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*