Beschuit in aantocht | Week 38

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Het kan nu elk moment gebeuren! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 36 en week 37 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

ikweek38Belevenissen

Verlof. Nog steeds, uiteraard, maar ik ben ook nog steeds ‘alleen’. Alles rustig hier. And up and running! Een lekker weekje. Gelukkig rustiger dan afgelopen week. Die week bestond vooral uit een flinke takenlijst afstrepen. En och, wat was ik moe nadat het klussen gedaan was. Ik was er zat van, maar wat ben ik blij met het resultaat!  Deze week staat er nog steeds veel op de planning, maar ik doe wel rustiger aan. Het is fijn dat ik nog steeds dingen kan doen en ik zie alles wat er nu in huis gebeurt als een fijne extra. Ik moet me ook bedenken dat het elk moment kan beginnen en ik wil dus voorkomen dat ik dan helemaal kapot ben, als het zover is!

Afgelopen week moest ik natuurlijk ook weer naar de verloskundige, want dat moet elke week de laatste weken. Ze vroeg me of ik het kleintje nog wel voelde. Mijn antwoord: ik voel het wel, maar wel veel minder dan dat ik wel eens gedaan heb. Herinner je je het filmpje van mijn buik? Dat was al tijden niet meer gebeurd, terwijl dat meestal dagelijkse kost was… soms gekmakend. Ik voelde het wel maar beduidend minder. Na controle bij de verloskundige, waar alles goed leek, ben ik toch voor de zekerheid naar het ziekenhuis doorgestuurd voor een hartfilmpje van het kindje. Of ik me er zorgen over maakte, zoals zowel de verloskundige als de gynaecoloog vroeg? Nee, dat deed ik niet. Ik ga gewoon altijd van het positieve uit. Ik voelde het wel alleen minder. Dat kan ook komen omdat het gewoon beduidend minder ruimte heeft de laatste weken.

Ik zou een half uurtje onder toezicht staan van een monitor die de hartslag van het kindje bijhoudt en de samentrekkingen van mijn baarmoeder. Na een poosje kreeg ik toch flink last van mijn rug… op je rug liggen is met zo’n gewicht op je duwend toch geen pretje. Na een úúr kwam ze terug. Ze wist niet zeker of de dipjes die ze zag in de hartslag normaal waren of afwijkend, maar na een uur hadden ze besloten dat dit toch normaal was. Ik was blij dat alles goed was met het kindje en heb de rest van de middag niet zo veel meer gedaan. Ik was te gaar…. Een UUR! Lieve help, wat was ik kapot! Wat had ik pijn aan mijn rug en wat had ik hoofdpijn. Licht in mijn hoofd. Ik voelde me beroerd. Ach, ik kon gewoon uitrusten. Voordeel van verlof! Vreemd feitje trouwens, mijn baarmoeder heeft 1 keer een flinke aantrekking gehad, een uitschieter naar bijna 70 –anders telkens tussen de 6 en 15 ongeveer- , op de monitor was te zien dat dit even hoog was als de vrouw die naast mijn lag te bevallen. Maar ik voelde er niets van. Enig idee hoe dat kan? ;-)

Ps: de naam: daar zijn we bijna uit!

Lichamelijke dingetjes

Lengte baby: Bij 38 weken zwanger is de lengte van de baby van kruin tot stuit ongeveer 35 cm. De totale lengte is ongeveer 47 cm. Maar zoals eerder gezegd: morgen zit ik op 39 weken. Dus denk dat dit iets meer is…
Gewicht baby: ruim 3 kilo! Ze schatte het geboortegewicht vorige week op ongeveer 3500 gram. Heel netjes gemiddeld!
Mijn gewicht: mijn bron zegt dit: “De gewichtstoename van een zwangere vrouw is bij 38 weken zwanger tussen de 11 en 13,5 kg.”  Hoewel die van de week erna, waar ik dus morgen zit, meldt: “Gewicht toename: 11,5 – 16 kg. Dit zijn slechts gemiddelde en jouw gewicht kan sterk daarvan afwijken.”
Ik zit ongeveer op 15. En dat vind ik heel erg veel!!! Maar ik kan er nog steeds niets aan doen. Al merk ik wel dat het inderdaad nu een beetje stil staat. Ik kom niet heel snel en heel veel meer aan. Gelukkig!!
Slapen: Dat gaat eigenlijk best goed! Ik moet er nog steeds vaak uit omdat ik naar de WC moet. En wordt vaak wakker met het gevoel dat ik heel erg ongesteld moet worden… Maar dat ik weer weg als ik een poosje loop of gedouched heb. Dat zal dus wel komen door het trekken van het gewicht aan de banden van je buik ofzo?

> The story continues…week 39.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*