Baby geboren door een baarmoederstransplantatie wordt 1 jaar oud

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ze zien eruit als elk anders gezin, maar voor Malin en Claes Stenberg is het helemaal niet logisch dat ze een gezonde zoon van 1 jaar oud hebben. Malin werd geboren zonder baarmoeder en had het nooit voor mogelijk gezien dat ze moeder zou worden van Vincent.

Geboren zonder baarmoeder

Malin (37) werd geboren met het Rokitansky Syndroom; een afwijking waardoor ze geen vagina en baarmoeder had. Door plastische chirugie kreeg Malin op jonge leeftijd wel een vagina, maar het leek onmogelijk om ooit zwanger te worden. Maar alles veranderde toen ze op 29-jarige leeftijd haar partner Claes leerde kennen. Hij hield de droom levend om een gezin te krijgen.

Lees ook: Essies zwangerschap – na 6 jaar eindelijk zwanger.

Baarmoedertransplantatie

Malin kwam in een pioniersproject van de Gothenburg Universiteit waarbij negen vrouwen baarmoeders van hun moeders, zussen of vriendinnen kregen. Malin kreeg de baarmoeder van een 61 jaar oude familievriendin: Ewa Rosen. Malin vertelt: “Ze heeft echt een grote bijdrage geleverd voor andere mensen door deze stap te zetten om donor te worden, zonder beloning of iets. Alleen uit goede wil.” Ewa is de peettante van Malin en is erg betrokken.

Wonderbaby 1 jaar oud

Eerder wilden Malin en Claes niet in het nieuws komen, maar nu hun zoontje zijn eerste verjaardag viert, komen ze met hun verhaal tevoorschijn. “Vandaag voelt het alsof we van totaal niets naar het hebben van deze fantastische baby zijn gegaan. Het is meer dan 100 procent. We zijn er meer dan blij mee. Ik zou niet om meer kunnen wensen,” vertelde Malin aan de pers.

Bron: Daily Mail

Lees ook: fotografe zet deze hoogzwangere vrouw prachtig op de foto!.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*