Vrouw overwint kanker en poseert voor camera met baby die ze door haar ziekte bijna had verloren

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Elizaveta Bulokhova uit Canada was 24 jaar en zwanger van haar zoontje Valentin, toen ze de diagnose botkanker kreeg.

Vakantie in Amsterdam

Het internationale catwalkmodel hield een heerlijke vakantie in Amsterdam samen met haar vriend Roman Troubetskoi. Tijdens die vakantie werd Elizaveta zwanger, maar ook begon haar rechterkaak ineens op te zwellen.

Botkanker

In juli vorig jaar werd de diagnose botkanker gesteld. Elizaveta moest zo snel mogelijk geopereerd worden, waarna ze zou moeten beginnen aan chemotherapie. Maar door de chemotherapie zou haar baby niet kunnen blijven leven. Ze zouden de baby moeten laten aborteren. Dit ging Elizaveta en Roman aan het hart: “Het was verschrikkelijk: het kwam erop neer dat we op een gegeven moment de dokters opdracht moesten geven om onze perfect gezonde baby te doden, maar we hadden geen keus”. Een spannende tijd volgde. De baby was erg actief. Elizaveta vertelt: “Hij was erg actief en ik praatte vaak tegen hem terwijl hij in mijn baarmoeder zat. Ik zei hem dat hij moest stoppen met bewegen, omdat ik hem niet kon houden. En toen opeens deed hij dat. Hij luisterde: hij stopte met bewegen”.

Operatie en gevaar voor de baby

In een zestienuren durende operatie (die moest worden uitgevoerd voor de chemotherapie) werden de kankercellen verwijderd en 95% van Elizaveta’s kaak werd weggehaald. Haar gezicht werd met andere delen van haar lichaam gerepareerd. Haar modellencarrière was ingestort. En als Roman en Elizaveta al een kleine hoop konden koesteren dat de baby niet geaborteerd hoefde te worden, het gevaar dat de baby een ontwikkelingsstoornis zou krijgen door gebruikte verdovingsmiddelen was sterk aanwezig, als hij het al zou overleven.

Goed nieuws

Het duurde lang voor de wonden van het model genazen, waardoor de chemotherapie uitgesteld moest worden. Elizaveta en Roman vroegen de dokters wat ze nu met de baby moesten. Ze hadden erop gerekend dat ze de baby voor de start van de chemotherapie zouden moeten aborteren. Maar zou de baby nu wél kunnen blijven leven, nu de chemobehandelingen uitgesteld werden? De dokter stemde in dat ze met 28 weken kon bevallen. “Ik begon weer tegen mijn baby praten en ik zei: ‘we zijn er weer!'” Uiteindelijk kon hun zoontje Valentin met 28 weken gehaald worden. Hij leefde en was gezond!

Het leven vieren

Na een moeilijke tijd van chemobehandelingen, ziek zijn en afvallen, wilde Elizaveta het leven van haar en haar mooie zoon Valentin vieren. Dit deed ze met een prachtige fotoshoot van haar en de baby. Een teken van hoop voor alle zwangere vrouwen die door ziekte heen gaan!

 

#HappyPlace#family#love#ichoosetobehappy#modelmom#modelonduty Een foto die is geplaatst door Elizaveta Lowicz Bulokhova (@elizavetalowicz) op

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*