Alternatieven voor beschuit met muisjes

alternatieven voor beschuit met muisjes

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het is al heel lang een traditie: beschuit met muisjes voor het kraambezoek. Coen en Sander van 3FM zochten al eens uit waar dit gebruik vandaan komt. Wij vinden beschuit met muisjes hartstikke lekker, maar als je het wekenlang met je kraambezoek moet eten, wil je weleens variëren.

Ideeën voor varianten op beschuit met muisjes

We zijn op zoek gegaan naar leuke alternatieven voor beschuit met muisjes en vonden superveel leuke -en vooral ook lekker makkelijke- ideeën. We probeerden alle recepten uit en hebben natuurlijk ook stiekem geproefd ;). En we moeten zeggen, de recepten zijn niet moeilijk en overheerlijk! Heb je nog een aanvulling? Reageer dan hieronder!

Lees ook: heerlijke lunches voor kraamvrouwen

Zoenen met muisjes – om te zoenen!

Het enige dat je nodig hebt, zijn chocoladezoenen en muisjes. Snij het topje van de zoenen af en strooi er muisjes overheen. Steek in een aantal zoenen leuke vlaggetjes en voilà! Deze traktatie maak je in nog geen 5 minuten.
zoenen met muisjes

Verrukkelijk chocoladecake met muisjes

Smelt chocolade en giet dit over de cake heen. Je kunt ervoor kiezen om zelf een cake te bakken of om er eentje te kopen bij de supermarkt of bakker. Strooi direct muisjes over de nog gesmolten chocolade, zodat de muisjes blijven plakken als dit hard is geworden. Deze traktatie is niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens heel handig! Je hoeft de cake maar één keer te maken, waarna je voor heel veel personen een lekkere traktatie hebt.

Cake-met-muisjes

 

Lange vingers met muisjes

Smelt melk of pure chocolade in een diep, vuurvast glas. Zo kun je de lange vingers makkelijk in de gesmolten chocolade dippen. Strooi vervolgens muisjes over de chocolade heen en laat het hard worden in de koelkast. Tip: Het makkelijkste is om de muisjes te strooien. Je kunt ook muisjes op een bord strooien en vervolgens de lange vingers erop drukken, maar dit wordt een bende!

Langevingers-met-muisjes

 

Chocolade soesjestoren met muisjes

Mmm..! Deze soesjestoren is supereasy, maar o zo lekker! Stapel soesjes op een mooi bord of plateau tot een mooie toren. Smelt vervolgens chocolade en giet dit eroverheen. Strooi er roze of blauwe muisjes over en je laat het hard worden.

Soesjes-met-muisjes

 

Baby tompouces met muisjes

Koop kleine tompouces (zoals diepvriestompouces) en druk alle kanten in een bakje met roze muisjes. Deze traktatie is alleen geschikt voor een meisje, maar je kunt er ook voor kiezen om blauwe muisjes te gebruiken als het bijvoorbeeld een tweeling is. Voor een babyshower zijn blauwe muisjes ook superleuk als het geslacht nog niet bekend is!

Tompoes-met-muisjes

Chocola met muisjes

Dit zijn zogenoemde geboorteflikken. Het maken ervan kost wel iets meer tijd, maar dan zet je wel echt iets origineels op tafel. Voor het recept kijk je op toetjesentaarten.nl.

Roze koek met muisjes

Helaas alleen geschikt voor meisjes – tenzij je blauwe koeken in de winkel kunt vinden, of je een combi van een roze koek met blauwe muisjes wilt maken. Spuit de slagroom op de koek en sprenkel de muisjes er overheen. Bron: toetjesentaarten.nl.

Marshmellows met spikkels

Een prima alternatief voor muisjes zijn spikkels. Om deze marshmellows te versieren zijn muisjes namelijk iets te groot. Hoe plak je de spikkels vast? Smelt witte chocola en haal de marshmellow daar doorheen, en rol ‘m daarna door de spikkels. Een feestelijke prikker erin maakt het helemaal af. Bron: toetjesentaarten.nl.

Cupcakes met muisjes

Ook een iets arbeidsintensiever alternatief, maar het staat natuurlijk wel prachtig, deze cupcakes met muisjes. En je kunt de cakjes natuurlijk al van tevoren bakken. Voor het recept van deze geboortecupcakes kijk je op toetjesentaarten.nl.

En nog 6 andere ideeën!

//nl.pinterest.com/pin/436778863837308606/ //nl.pinterest.com/pin/470837336021785493/

//nl.pinterest.com/pin/252553491581888362/ //nl.pinterest.com/pin/252553491581888357/

//nl.pinterest.com/pin/468515167465070816/ //nl.pinterest.com/pin/252553491581888434/

Lees ook: 3x de grootste verrassingen op het kraambed in 2015.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*