33 weken zwanger – zwangerschapsupdate #20

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Reflux, de Rugbyhouding, colostrum: gisteravond heb ik een heleboel nieuwe woorden geleerd :) Samen met m’n man (die het oprecht leerzaam vond) was ik namelijk op een voorlichtingsavond over borstvoeding. Samen met zo’n 20 anderen kregen we alle ins en outs te horen over borstvoeding. Superinteressant en ook enorm wonderlijk hoe dat allemaal werkt met klieren die groeien, hormonen die van alles stimuleren, kruiden die de productie kunnen afremmen of juist kunnen stimuleren, en wat dacht je van die aangeboren reflex die pasgeboren kindjes hebben, om richting de tepel te kruipen. Het meest bijzondere vond ik misschien wel dat je in je tepel klieren van Montgomory hebt, die een olie-achtige stof afscheiden die naar vruchtwater ruikt. Zo wordt de baby gestimuleerd ervan te drinken!

Wat ik verder nog meemaakte deze week, lees je onder de foto!

Hier lees je update #19, toen ik 32 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 33

33 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Ik was bij m’n ouders, dus ik kon weer op de weegschaal. Wat bleek… ik ben niet aangekomen! Misschien ben ik zelfs een beetje afgevallen… Ik besloot om me geen zorgen te maken, en dinsdag bij de verloskundige werd gelukkig bevestigd dat het goed gaat met het kindje: hij groeit goed en is nog steeds groter dan gemiddeld!

Eten: Ik eet nog steeds goed, maar ik denk dat ik een beetje wordt opgegeten door de baby :) En ik denk dat ik minder eet dan voor m’n zwangerschap, toen ik soms wel echt grote porties op kon scheppen. Wat me deze weeg ook overkwam…: ik stond in de supermarkt voor het snoepschap, wel twee minuten lang dubbend over waar ik trek in had, en toen… ben ik doorgelopen omdat ik gewoon geen snoep kon vinden waar ik trek in had! Wie mij kent weet dat dat echt heel vreemd gedrag is ;)

Slaap: Slapen ging deze week een stukkie minder goed. Ik ben ’s nachts meerdere keren wakker geworden, omdat ik naar de wc moet, maar vooral omdat ik e-nor-me dorst heb! Ik denk dat ik wel een liter per nacht drink. Vind ik best wel apart en ook niet heel handig…

Zwangerschapskleding: M’n op Marktplaats bestelde zwangerschapsjumpsuit heb ik gebombardeerd tot huispak :) En van m’n zusje kreeg ik een superleuke tuniek kado, jeej!

Geslacht: Een jongetje

Shoppen: Even nadenken… Heb ik nou helemaal niks gekocht deze week?! Haha, volgens mij niet! Wel hebben we de gordijnen opgehangen in de babykamer en het staat echt superleuk!

Mis je iets? Gewoon lekker omdraaien in bed, dat mis ik! Ik kan al maanden niet via m’n buik draaien, ok daar was ik aan gewend, maar nu wordt zelfs via m’n rug draaien echt een uitdaging…

Voel je al iets? Die baby kan trappen! De verloskundige voelde dat ‘ie nog steeds (of alweer) met z’n hoofdje naar beneden ligt, met z’n ruggetje links, en jep, met z’n beentje vaak precies onder of tegen m’n onderste ribben… :p

Je navel, naar binnen of buiten: Even kijken… Afgeplat :)

Beste moment van de week: Lekker chillen bij m’n ouders, in de zon in de tuin. Heerlijk!

Minder moment: Echt niet chill om voor de derde keer wakker te worden en dan zo’n dorst te hebben dat je dat enorme glas water leegdrinkt, waardoor je -als je voor de vierde keer wakker wordt- toch echt je bed uit moet om dat glas weer te vullen :(

Ik zie uit naar…: Eigenlijk was ik van plan om met Koningsdag allemaal zooi uit m’n schuur te gaan verkopen op de Vrijmarkt :) Maare… het wordt echt slecht weer. Dus nu heb ik maar gewoon zin in die vrije dag en ga ik heel hard duimen voor toch een beetje zon!

Ok, misschien moet ik dit maar niet lezen: Zo voelen weeën volgens jullie…

Verder lezen? Hier vind je week 34, zwangerschapsupdate #21.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*