32 weken zwanger – zwangerschapsupdate #19

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Joehooee, we hebben afgelopen weekend echt veel werk verzet! De gordijnstof voor de babykamer is gekocht en de gordijnen worden as we speak in elkaar genaaid. De logeerkamer is helemaal leeggehaald en meteen weer gevuld met alle babyspullen – de commode, het ledikantje, de superleuke geometrische lamp, alle kadootjes die we al hebben gekregen en natuurlijk de kleertjes. Samen met m’n moeder heb ik allerlei superleuke lapjes gekocht waar zij lakentjes en aankleedkussenhoezen van gaat maken. Ik kan niet wachten om te zien hoe het kamertje eruit ziet als de gordijnen hangen en het bedje is opgemaakt. Nu al neem ik elke dag even een kijkje om te zien waar straks ons zoontje gaat slapen en waar we ‘m aankleden en verschonen…

Verder… merk ik dat ik in het laatste trimester zit. Ik begin al echt met waggelen doordat ik last heb van m’n bekken, als ik iets laat vallen duurt het een halve minuut om het op te rapen en na een werkdag val ik echt op de bank neer, waar ik vervolgens gewoon geen lekkere houding kan vinden, zodat ik telkens ga zitten, toch weer ga liggen, onderuit zak en dan weer ga lopen… Maar ik mag niet klagen, want verder gaat ’t supergoed!

Hier lees je update #18, toen ik 31 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 32

32 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Weer een heel klein beetje erbij :) Aan m’n navel zie ik dat m’n buik groeit, maar het gaat zo geleidelijk dat ik ’t amper door heb. Ik begin wel steeds benieuwder te worden naar hoe m’n buik eruit ziet na de bevalling…

Eten: Volgens mij ben ik de cravings wel een beetje kwijt, hoewel ik nog steeds héél erg kan genieten van zoete drankjes. Ik probeer wel echt bewust lekker veel fruit te eten.

Slaap: Zo goed! Ik geniet er nog van zo lang het kan :)

Zwangerschapskleding: De ‘gewone’ jurkjes die ik droeg, worden steeds korter in verband met m’n groeiende buik, dus sommige kan ik echt niet meer aan. Toch verbaast het me hoeveel normale kleren ik nog aan kan. Ik ben er wel blij mee, want over het algemeen ben ik niet superenthousiast over de zwangerschapskleding die ik zie.

Geslacht: Een druk bewegend jongetje :)

Shoppen: Onder andere superleuke gordijnen (we hebben deze stof bij de Kwantum gekocht), en ik heb een megabestelling bij de Xenos gedaan, die ik lekker thuis heb laten bezorgen in een enorme doos :)

Mis je iets? Ja! Dat ik gewoon hele stukken kon wandelen en gewoon lekker in m’n lijf zat. Ik weet dat het erbij hoort, en dat het ongemakkelijke waarschijnlijk nog een tikkie erger ga worden, dus ik maak me maar niet al te druk en ga gewoon lekker vaak in bad :)

Voel je al iets? Zoo leuk om te merken dat hij reageert als z’n papa tegen ‘m praat!

Je navel, naar binnen of buiten: Hij is biijjna verdwenen…

Beste moment van de week: Thuiskomen en dan zien dat de logeerkamer al een stuk meer op een babykamer lijkt!

Minder moment: Die momenten dat ik gewoon geen lekkere zithouding kon vinden: ik bleef maar schuiven en verzitten.

Ik zie uit naar…: Gezellig met z’n drieën in het zonnetje door de stad wandelen deze zomer. Jaaa!

Lees ook: Dit zijn de populairste babynamen tot nu toe

Verder lezen? Hier vind je week 33, zwangerschapsupdate #20.

4 Comments

 1. 1

  Wauw, wat groeit je buik mooi! Prachtig om voor jezelf deze foto’s ook te vergelijken met je eerdere foto’s! Hier hangen de gordijnen ook en heb ik het voornemen om voor de kleine wat babybroekjes te naaien tijdens mijn verlof. Ik moet door omstandigheden stoppen met 34 weken dus ben ook echt aan het aftellen. Kan me er nog geen voorstelling van maken hoor! Ik heb ook wat last van mijn bekken en kreeg het advies om vooral op de bank op je zij te liggen. Dan kan je “onderkant” even goed ontspannen en de kleine vind het meestal ook reuze gezellig!

  Ik lees ook veel mensen die rond deze tijd slecht slapen maar ik slaap net zo als jou nog steeds erg goed. Ik ben ook zo benieuwd naar de zomer…. met de kleine lekker op pad. Fijn weekend!!

  • 2

   Hey Silke, wauw, we hebben blijkbaar geluk dat we nog zo lekker slapen :p (Voor zolang het duurt… ;)) Bedankt ook voor je compliment en je advies, op m’n zij liggen is inderdaad fijn! Jij succes ook he!

 2. 3

  Wat herkenbaar allemaal. Succes met de laatste loodjes. Ik zit nu op de 31 weken en het is iedere week weer leuk te lezen hoe jij je zwangerschap ervaart.. lijkt echt erg op hetzelfde. Fijn weekend x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*