Alles wat jij moet weten over de babyshower!

babyshower

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Overgevlogen naar Nederland: de babyshower! Steeds vaker worden er feestjes georganiseerd waarbij de mommy to be in het middelpunt wordt gezet en waar de roze en blauwe feestartikelen een absolute must zijn. In deze blog lees je alles wat jij moet weten over de babyshower.

Zo organiseer jij een babyshower voor je zwangere vriendin

Een babyshower is een feestje dat wordt gegeven voor een zwangere vriendin. Alles wordt feestelijk versierd met blauwe en/of roze decoratie, er worden babyshowerspellen gedaan en natuurlijk worden er cadeautjes gegeven voor de mama en baby.

Hoe ziet een babyshower eruit?

Op een babyshower zijn alle vriendinnen van de toekomstige mama aanwezig. In veel gevallen worden ook de moeder en schoonmoeder uitgenodigd. Plan een datum met de gasten en zorg ervoor dat iedereen z’n mondje dichthoudt, zodat je zwangere vriendin verrast wordt met een toffe shower. Bedenk samen leuke spellen en activiteiten om te doen en maak een wensenlijst met spullen die de babyuitzet van je vriendin compleet maken.

Wanneer geef je een babyshower?

Een babyshower wordt meestal in de 6e of 7e maand van de zwangerschap gegeven. De aanstaande mama zit dan lekker in haar vel met een prachtige ronde buik. Ze is dan nog lekker mobiel, dus de perfecte timing voor een babyshower!

‘Kom je op het feestje?’

Om iedereen op de hoogte te stellen van de datum van de babyshower is het natuurlijk leuk om een uitnodiging te versturen. Je kunt een mail opstellen, maar nog toffer is een echte kaart. Wanneer je in een creatieve bui bent, kun je zelf kaartjes maken. Online bestellen is natuurlijk ook een goede (en makkelijkere) optie.

Lees ook: 10x wat je moet doen tijdens je eerste zwangerschap

Babyshowerspelletjes

Een babyshower is niet compleet zonder hilarische spellen, zoals luier ruiken en het raden van de babynaam. In deze blog kun je 17 leuke spellen vinden die je met de genodigden kunt doen. Tip: op Pinterest vind je veel leuke printables die je kunt gebruiken voor de babyshower.

De leukste gifts

Tijdens een babyshower worden er cadeautjes gegeven aan de zwangere vriendin, onder andere om de babyuitzetlijst compleet te maken. Cadeaus die goed in de smaak vallen zijn verwennerijen voor de mama, cadeaubonnen, luiers, boeken en persoonlijke geschenken. Wat ook heel leuk is: leg allemaal wat geld in om je vriendin een prachtige luiertas te geven.

Originele of klassieke decoratie?

Is het geslacht van de baby al bekend? Dan is de versiering een eitje, want je kunt dan makkelijk voor roze of blauw gaan. Wil je liever geen standaard versiering, maar originele decoratie? Je kunt kiezen voor een thema die in het teken staat van de zwangere vriendin. Denk bijvoorbeeld aan ‘Glamourmom’ of  ‘Powermama’. Andere leuke thema’s zijn: boho baby (bohemian thema), flamingo (leuk voor een meisje), dat zit wel snor (als er een jongetje op komst is).

Feestlocatie

Een babyshower kan overal gegeven worden, van huiskamer tot tuin tot lunchroom. Het belangrijkste bij het kiezen van de locatie is de grootte, want er moeten genoeg mensen in de ruimte passen. Daarnaast is de decoratie natuurlijk wat de locatie afmaakt, dus kijk of je met de aankleding de ruimte tot een feestlocatie kunt omtoveren. Is het lekker weer? Ga lekker naar buiten! Versier een open plek in het bos of ga naar een park met heliumballonnen en organiseer een heerlijke picknick.

Lees ook: De perfecte babyshower van Blake Lively

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*