28 weken zwanger – zwangerschapsupdate #15

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Daar gingen we, afgelopen zaterdag: op naar de Prenatal. Onze missie: ontdekken wat voor kinderwagen we wilden. Want echt: we hadden geen idee. Waar moet je op letten? Hoe duur zijn kinderwagens? Welke merken en typen bestaan er allemaal? Na even ronddwalen  in een superrustige winkel (en dat op een zaterdag!) werden we aangesproken door een verkoopster. Zij kon ons alle ins en outs over kinderwagens vertellen. En daarna mochten we proefritjes maken :) Mijn man maakt het dus echt helemaal niets uit wat voor wagen het wordt, dus ik mag kiezen, haha! Mijn conclusie: de Joolz is het mooist, maar ook het duurst, en dus gaan we waarschijnlijk voor de Mutsy, die ik ook errug fijn vond. En dan nu op zoek naar een mooi tweedehands exemplaar…

>> Welke kinderwagen hebben jullie, en wat vind je er fijn/niet fijn aan?

Hier lees je update #14, toen ik 27 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 28

28 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: +500 gram ongeveer. Als het goed is, is de baby lekker aan ’t groeien dus! Gek om zo m’n gewicht te zien stijgen, terwijl ik niet meer of anders eet dan voorheen.

Eten: Haha, we hadden maandag voor iets te veel mensen gekookt, dus de afgelopen dagen heb ik macaroni gegeten :D En, nieuwe ‘verslaving’: elke avond een superlekkere fruitshake. De ingrediënten: 1 appel, 1 mandarijn, wat zomerfruit uit de diepvries en wat water. Jammie!

Slaap: Het is echt dus niks voor mij hè, maar tegenwoordig word ik minimaal 1 keer per nacht wakker om naar de wc te gaan. Haha, zo stereotype zwangere vrouw! Gelukkig val ik daarna meteen weer in slaap.

Zwangerschapskleding: M’n ‘gewone’ jurken worden op de een of andere manier steeds korter als ik ze aantrek :) Dus ik ga toch maar op zoek naar een paar mooie zwangerschapsjurkjes voor die laatste maandjes.

Geslacht: Een jochie. Grappig om te merken dat z’n geslacht toch wel invloed heeft op de manier waarop ik de kinderkamer in wil richten en welke kinderwagen we kopen.

Shoppen: De eerste stappen zijn gezet: ik weet welke kinderwagen ik wil, en ik heb een ledikantje gevonden. Zaterdag beginnen we met het leeghalen van de logeerkamer. Aaah, het wordt steeds concreter!

Mis je iets? Een fijne zithouding. Nu al! M’n buik gaat nog minstens 10 weken groeien en nu al zit m’n buik in de weg :)

Voel je al iets? Ik heb een wolkenknuffel gekocht die een liedje afspeelt. Té schattig! Dus die leg ik elke avond op m’n buik, om ‘Jos’ het liedje te leren kennen. Ik merk nog niet dat ‘ie specifiek op het liedje reageert, maar wie weet gaat dat nog komen.

Je navel, naar binnen of buiten: Nog nét naar binnen!

Beste moment van de week: Ja, ik vond die kinderwagenjacht toch wel het allerleukst deze week. Van tevoren had ik echt geen idee wat ik wilde, en toen we de winkel uitliepen was ik eruit.

Minder moment: Gelukkig viel het alles mee, maar vanmorgen moest ik bloed prikken. Drie buisjes vol!

Ik zie uit naar…: Zondag ga ik naar een enorme tweedehands kinderkledingmarkt. Misschien moet ik van tevoren een lijstje maken met wat ik écht nodig heb ;)

Dit is wel gaaf hoor: buikband laat vaders baby in eigen buik voelen.

Verder lezen? Hier vind je week 29, zwangerschapsupdate #16.

2 Comments

  1. 1

    Tip, test ‘m ook even buiten. Wij hadden hetzelfde idee, maar eenmaal buiten getest gingen we toch voor de Joolz. Buiten loopt echt anders dan binnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*