Bespaartips voor je babyuitzet

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Zwanger zijn en een baby krijgen… hoeveel geld kost dat eigenlijk? In elk geval genoeg om niet precies te willen berekenen :) Maar gelukkig kunnen slimme ouders een hoop besparen op de kosten van de babyuitzet. Wij geven je tips:

Babykamer

Wij keken pas in de budget-babykamer van Rianne; wat zag dat er leuk uit! Het bewijs dat je voor een kleine prijs een supermooie babykamer kan inrichten.

Kringloop

Als je niet alle standaardwinkels afloopt, maar ook eens bij de kringloop kijkt, kan je zoveel leuke meubeltjes en snuisterijen vinden. Ook Marktplaats is een superleuke plek om eens op rond te neuzen. Hoe wij dat doen? We zitten op Instagram en Pinterest om ons te oriënteren op de leukste babyitems en kijken dan of we zoiets kunnen vinden op Marktplaats. Veel ouders kopen alles voor hun baby nieuw en zetten het op Markplaats als ze het niet meer nodig hebben. Je kunt er dus nog gloednieuwe artikelenen kopen die nog bijna niet gebruikt zijn.

Ledikantje

Wil je een tip? Koop geen wiegje, maar leg je baby direct in een ledikantje. Uit een wiegje zijn ze zo snel uitgegroeid! En je hebt ook hele lieve ledikantjes en wat ziet zo’n baby er dan klein uit als je ze op het bedje legt.

Bekijk hier: De budget-babykamer van Rianne

Kleertjes

Die schattige babykleertje wil je knuffelen en vasthouden. Is het mogelijk dat je baby zo klein zal zijn?! Het gevaar bestaat een beetje dat je van de kleinste maten veel te veel in huis haalt. Wat stellen die voor de eerste keer ouder worden vaak vergeten, is dat ze van het kraambezoek ook nog babykleertjes krijgen.

De kleinste maatjes lenen

Natuurlijk heb je wel een basis nodig voor als je baby geboren wordt. En vergis je niet, die babykleertjes moeten vaak gewassen worden. Maar waarschijnlijk kan je ook wel kleding in de kleinste maten overnemen of lenen van een zus of vriendin. De baby’s zijn er namelijk zo uitgegroeid.

Tweedehands babykleding

Ben je de eerste uit je vriendengroep die moeder wordt? Dan heb je natuurlijk ook nog altijd die leuke tweedehandsmarktjes en -winkels waar ook van alles te vinden is voor je babyuitzet. Wat is het een leuke sport om de leukste merkkleding voor maar een paar euro te kopen!

babykleertjes babyuitzet

Verzorging

Je bent geneigd om alles aan te willen schaffen voor je baby, want je kind moet het beste van het beste hebben. Maar veel dingen heb je alleen de eerste paar maanden nodig en kan je daarom best lenen van een broer, zus of vriendin. We maakten een een lijst met dingen die je makkelijk kunt lenen en niet hoeft te kopen.

Deze leen-lijst voor je babyuitzet kan je hier bekijken.

Geboortekaartjes

Het versturen van geboortekaartjes is zo leuk, dat we het niet zomaar achterwege willen laten. Maar ook voor geboortekaartjes zijn er bespaartips.

Enkele geboortekaartjes

Tegenwoordig zijn enkele kaartjes helemaal hip bijvoorbeeld en daar bespaar je mooi wat kosten mee. Op de geboortekaartjessite HierBenIk bespaar je al gauw 45 cent per kaartje als je een enkel geboortekaartje bestelt. En ze hebben ook altijd een actiecode waarmee je een gratis proefdrukje kunt bestellen. Je vind de homepage van de site.

Gratis babyspullen

Er zijn zoveel leuke kadopakketten voor aanstaande moeders! Van gratis crèmetjes tot gratis babyfotografiecursussen. Door een paar van zulke pakketen aan te vragen kan je makkelijk iets van je babyuitzet afstrepen.

Bekijk alle gratis babypakketten hier.

Vraag het als kraamcadeau

Wist je dat kraambezoek het vaak echt leuk vind om iets te kopen waar jij en de baby plezier van hebben. Door een link naar je verlanglijstje op het geboortekaartje te zetten, weten je familie en vrienden welke cadeautjes ze kunnen kopen. Op dit lijstje kan je alle leuke babydingetjes zetten die je graag wilt hebben, maar niet direct de eerste dagen nodig hebt. Een luiertas bijvoorbeeld of kleertjes in een wat grotere maat, of dat leuke knuffeltje wat perfect bij de kinderkamer past.

Lees ook: Wat is het beste babyflesje?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*