26 weken zwanger – zwangerschapsupdate #13

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Oh wat erg! Ik wist ineens niet meer hoeveel weken ik zwanger ben. In het begin wist ik precies hoe ver ik was en nu wist ik niet eens meer of het 25 of 26 weken was… Maar 26 weken dus al! Gisteren – dat had ik in m’n agenda staan, dus dat kon ik niet vergeten – was het nog precies 100 dagen tot m’n uitgerekende datum. Heel langzaamaan kunnen we gaan aftellen tot we onze zoon gaan ontmoeten. Tot die tijd moet er nog een hoop gebeuren (lees: aangeschaft worden), maar dat komt ongetwijfeld goed!

Van de week zag ik onderstaande animatie van een kindje van 25 weken in de buik en daar werd ik wel even stil van. Wauwie wat bijzonder! Het is echt onvoorstelbaar dat dát in mijn buik zit en zo voorspoedig steeds groter groeit!

(Tekst gaat verder onder de foto).

Hier lees je update #12, toen ik 25 weken zwanger was.

Bron: Berichtjeuitjebuik.nl

zwangerschapsupdate week 26

Lees ook: 25 bizarre zwangerschapsfeitjes

26 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Volgens mij ben ik heel rustig en gestaag aan aan ’t komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet zo goed weet en er ook niet heel erg mee bezig ben geweest :)

Eten: Gaat helemaal prima. Voor m’n gevoel nog steeds minder dan vroeger. Zou m’n maag minder ruimte hebben?

Slaap: Gaat heerlijk, vooral sinds ik weet hoe ik me om moet draaien (ik moet niet ‘de kortste weg’ nemen, want dan zit m’n buik ertussen). Als ik wil, zou ik zelfs nog een soort van op m’n buik kunnen liggen, maar ergens ben ik bang dat dat niet goed is voor de baby. Haha, ik heb dat dus zelfs gegoogeld!

Zwangerschapskleding: Ik draag steeds meer combi’s van zwangerschapskleding en gewone kleding. Hakken dragen wordt steeds minder leuk, dat ga ik aan m’n rug voelen.

Geslacht: Een jongetje. En z’n naam staat steeds meer vast. Nu nog bedenken of we een doopnaam willen. Ik vind ’t altijd wel mooi, twee namen.

Shoppen: Ik moet me maar niet opgejaagd voelen door al die aanstaande mama’s om me heen en op internet die al van alles geregeld, geknutseld, geverfd en gekocht hebben… Bij mij zit het -ahum- nog heel erg in de inspiratiefase: m’n telefoon en Pinterest staan in ieder geval vol met goeie ideeën :)

Mis je iets? Haha, m’n conditie! Ik ging echt maar een uurtje naar het winkelcentrum met een eveneens zwangere vriendin en we waren echt kapot na afloop. En dat van eventjes rondlopen…

Voel je al iets? Oh menn… deze week zat ‘ie zo te schoppen! Ik heb ergens gelezen dat het kindje tussen week 24 en week 27 het beweeglijkst is (dan heeft ‘ie de meeste ruimte). Dat belooft nog wat voor komende week! M’n buik ‘golft’ soms gewoon, fascinerend.

Je navel, naar binnen of buiten: Binnen

Beste moment van de week: Wauw, ik was bij zo’n leuk concert, namelijk dat van m’n man! Ik kreeg er zoveel energie van dat ik de hele avond heb gestaan.

Minder moment: Ik heb het wekelijkse zwemmen deze week afgezegd. Ik had weer zo’n last van harde buiken en zag ’t echt niet zitten om te gaan zwemmen. Toen ben ik maar in m’n eigen bad gaan chillen!

Ik zie uit naar…: Van de week ging ik me ineens bedenken hoe ons kindje er eigenlijk uit gaat zien. Voor m’n gevoel zien baby’s er altijd hetzelfde uit, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Ik hoop dat ‘ie een bos haar heeft, dat vind ik altijd zo cool :)

Ik ben dus heel benieuwd hoe ík me ga voelen als ik in m’n derde trimester, als ik dit artikel lees: “20 tekenen dat je nu echt in je derde trimester ziet”

Verder lezen? Hier vind je week 27, zwangerschapsupdate #14.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*