25 weken zwanger – zwangerschapsupdate #12

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wat een leuke week was dit! De vorige weken was ik misschien iets minder bezig met mijn zwangerschap en de komst van de baby, maar deze week had ik eigenlijk elke dag wel een activiteit of moment dat ik over ‘straks’ nadacht.

Zaterdag ben ik naar de lapjesmarkt geweest. Ik ben helaas zelf helemaal (nog) niet handig met een naaimachine, maar mijn moeder des te meer! We gingen op zoek naar leuke stofjes voor een boxkleed. Dat was nog best lastig, want ik kwam erachter dat ik nog niet echt wist wat ik wilde. Maar toen liep ik tegen een kraampje aan met zúlke leuke stofjes, dat ik m’n moeder lief aan heb gekeken en nu van haar twee superhippe zelfgemaakte broekjes ga krijgen! De stoffen zie je hierboven, samen met een te schattig mutsje dat ik kreeg van een vriendin die twee weken na mij is uitgerekend. Zucht… ik kan niet wachten om te zien hoe onze zoon eruit ziet :)

(Tekst gaat verder onder de foto).

Hier lees je update #11, toen ik 24 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 25

25 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Geen schokkende wijzigingen – hoewel m’n buik soms in een paar dagen e-norm gegroeid lijkt :)

Eten: Om iets minder te snoepen, heb ik gezonde havermoutkoekjes gebakken. Haha, m’n man vond ze niet te eten, maar ik vond ze errug goed gelukt. Het mega-eenvoudige recept is: 2 geprakte bananen mengen met 100 gram havermout, wat rozijnen, een halve appel in kleine stukjes en een beetje kaneel en honing. Je maakt hier zo’n 10 koekjes van, die je in ongeveer een kwartier op 200 graden gaar bakt.

Slaap: Op een paar enge dromen na gaat dat prima. Ik word zelfs voor de wekker wakker en dat voelt best goed, alsof ik echt ben uitgeslapen!

Zwangerschapskleding: Nu m’n buik zo begint te groeien, moet ik misschien maar ’s op zoek naar een positiebadpak, want ik wil wekelijks blijven zwemmen maar ik begin uit m’n bikini te groeien…

Geslacht: Een jongen. Daarom vond ik het artikel hier op Babyblog over 10 dingen die je moet weten als je zwanger bent van een jongen errug interessant!

Shoppen: Naast de leuke lapjes heb ik van de week veel spulletjes kunnen lenen. Ik had een gezellige afspraak met ex-collega’s en nam o.a. een voedingskussen mee naar huis. Nu nog even m’n man voorbereiden op het feit dat er straks iets minder plek voor hem is in bed :)

Mis je iets? Nou, deze week miste ik misschien een beetje ‘onbevangenheid’. Ik werd me nog meer bewust van de kwetsbare bagage in m’n buik, zodat ik overal gevaar zie (oh nee, nu al ;)). Met zwemmen bijvoorbeeld – het zwembad waar ik elke maandag zwem is dus echt overbevolkt, dus ik ben als de dood dat ik nog een keer een trap krijg van een enthousiaste mede-zwemmer…

Voel je al iets? Sterker nog, ik heb al een filmpje dat je m’n buik ziet bewegen. Nu al! Dus ja, dat kindje voelen is geen probleem :)

Je navel, naar binnen of buiten: Nog steeds naar binnen, wel weer iets vlakker.

Beste moment van de week: Gezellig lunchen met m’n moeder in de stad

Minder moment: Ik had van de week een paar momenten dat ik ‘niet lekker in m’n lijf’ zat. Ik zocht naar iets om te omschrijven hoe ik me voelde, en dat was dus met deze zelfbedachte uitdrukking. Want ik zit prima in m’n vel, maar m’n lijf zat me soms in de weg: ik kon maar geen fijne houding vinden en voelde m’n buik voortdurend. Dat wordt wat over 2 maanden, als die buik nog veel groter is… :)

Ik zie uit naar…: Komende weken gaan we ons richten op de babykamer. Lijkt me straks zo leuk als we weer een stapje dichterbij gekomen zijn!

P.S. Had je dit unieke filmpje al gezien? Dit kindje werd geboren in de vruchtzak!

Verder lezen? Hier vind je week 26, zwangerschapsupdate #13.

2 Comments

 1. 1

  Ik vergeet steeds te reageren maar lees nog steeds mee hoor! Het is zo leuk om iets te lezen omdat we “precies” gelijk lopen. Steeds van die ohja! momentjes. Zo had ik inderdaad ook een aantal weken dat ik er minder mee bezig was, klinkt gek maar na de 20 weken is er toch een bepaalde spanning weg en vliegen de weken opeens voorbij. Nu met 25+ is dat toch weer anders! Mijn buik lijkt ook opeens sinds vorige week enorm te groeien. Dus ik probeer alleen maar braaf te smeren, smeren, smeren. En inderdaad, plots zorgen maken over dingen! Hoe moet dat straks? en dat? en dat? Fijne week weer en tot volgende week! Silke

  • 2

   Hee Silke! Hihi wat leuk dat je reageert! En dat het zo herkenbaar is :) Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna niet smeer, oeps! Misschien moet ik maar ’s beginnen :)
   Hoe ver ben jij al met de babykamer en een naam? Jij ook een fijne week!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*