24 weken zwanger – zwangerschapsupdate #11

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Hij is bereikt: de ‘magische’ grens van 24 weken. Vanaf nu is ons kindje echt levensvatbaar en zullen artsen bij een bevalling ons kindje in leven proberen te houden. Maare… blijf nog maar even een paar maanden zitten, lieve baby, dat is veel beter voor jou!

Ik had een topweek! De week begon met een leuk feestje op zondag, ik heb lekker gezwommen op maandag en ik voelde me echt goed! Ik had minder last van harde buiken deze week en op de een of andere manier is m’n buik minder gevoelig dan tijdens het eerste trimester. Of ben ik eraan gewend geraakt?

We zijn ook wat meer aan het nadenken over de ‘babymoon’, oftewel onze laatste vakantie samen voordat ons kind er is. Toch wel echt een ding, vind ik. We willen begin april weggaan en onder andere Tallinn en Schotland zijn al voorbijgekomen. Maar de laatste tijd neigen we meer naar een warm land, Spanje (Valencia) ofzo. Maar goed, we zijn er dus nog niet uit…

>> Waar zijn jullie naartoe geweest op jullie laatste vakantie samen?

(Tekst gaat verder onder de foto).

Hier lees je update #10, toen ik 23 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 24

24 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Er zijn weer wat grammetjes aangekomen! Ik lees trouwens net dat m’n baarmoeder zo groot is als een voetbal en de baby zo zwaar weegt als een spijkerbroek :)

Eten: Véél fruit: de peren zijn op het moment zó lekker! En ok, af en toe ook best wel wat snoep. Ik moet trouwens goed opletten om genoeg water te drinken: als zwangere vrouw moet je zo’n 1,5-2 liter water per dag drinken volgens het Voedingscentrum. Als je borstvoeding geeft, raden ze trouwens 2-2,5 liter aan.

Slaap: De ene avond ga ik om 00.30 naar bed, de andere avond om 21.15. Geen pijl op te trekken dus.

Zwangerschapskleding: Ik heb de tas vol geleende zwangerschapskleding herontdekt. Ik bleek nog een hele berg lange shirts en een paar extra broeken te hebben. Chill!

Geslacht: Een jochie!

Shoppen: Ik breng echt úren door op Instagram, en dan vooral voor inspiratie voor het geboortekaartje en de babykamer. Er zijn al een paar proefdrukjes besteld voor het kaartje, maar ik heb nog niets voor in de babykamer gekocht. Nog niet… Want menn… wat staan er veel leuke dingen op Insta!

>> Weten jullie nog leuke kleine shops voor originele spulletjes voor de babykamer?

Mis je iets? Jammer om die lekkere kaasjes over te moeten slaan op dat leuke feestje!

Voel je al iets? Wauw, de trapjes enzo worden steeds sterker! M’n vader heeft de baby inmiddels ook gevoeld, en van de week voelde ik echt een hele baby langs komen zwemmen volgens mij :)

Je navel, naar binnen of buiten: Binnen, en ik durf te wedden dat ‘ie daar blijft.

Beste moment van de week: Dat je je op een gegeven moment realiseert dat je al superveel van je kindje houdt.

Ik zie uit naar…: onze laatste vakantie samen!

Superleuke blog om te lezen: dit is wat vrouwen meteen na de geboorte zeiden.

Verder lezen? Hier vind je week 25, zwangerschapsupdate #12.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*