21 weken zwanger – zwangerschapsupdate #8

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ik ben verliefd! Ik kan niet stoppen om aan m’n kindje te denken :) Dat néusje 

We hadden afgelopen vrijdag de 20 wekenecho. Achterop de fiets (een van onze fietsen was gestolen…) ging ik samen met m’n lief naar het echobureau. We voelden ons niet zenuwachtig – ik had vooral ook zin om weer naar onze baby te kunnen kijken. Ik mocht plaatsnemen op de ligbank en daar gingen we… Het kindje werd helemaal van boven naar beneden gecheckt, zo mooi! We zagen het ruggengraatje, de hersens, het neusje, de longen, het hart, de darmen, aorta, voetjes en handjes, en alles zag er prachtig uit! Wat een wonder en wat een fijn nieuws! 

We konden onze familie weer een leuke foto door appen, en natuurlijk vertellen dat alles er goed uitzag. En de 20 wekenecho betekent ook… dat ik op de helft van de zwangerschap ben. Wow!

(Tekst gaat verder onder de foto).

Hier lees je update #7, toen ik 20 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 21

21 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Ik ben nog steeds niet op mijn oude gewicht, maar als je eventjes verder leest, zul je begrijpen dat ik denk dat dat binnenkort wel gaat gebeuren ;)

Eten: Volgens mij zijn ze begonnen: de befaamde eetbuien… Ik heb de hele dag trek. Net als gisteravond: ik had de hele dag echt netjes gegeten en toen ik om 23.00 thuiskwam kon ik het toch niet laten om nog een lekkere bak yoghurt met frambozen en muesli te eten. Jammie!

Slaap: Heerlijk, ik heb zoveel energie! Ben benieuwd hoe lang het duurt, maar voor nu geniet ik er van!

Zwangerschapskleding: Van de week had ik gewoon een ‘normale’ outfit aan: een jurkje met legging. Niks zwangerschapskleding. Ook wel weer ’s leuk!

Geslacht: We krijgen een jongetje met een heel schattig neusje :) (In tegenstelling tot bij de 16 wekenecho konden we nu duidelijk zien dat we inderdaad een jochie krijgen:))

Shoppen: Ik heb gewoon NIKS gekocht deze week. Maar wel de Blije Doos opgehaald…

Mis je iets? Nee! Momenteel merk ik amper dat ik zwanger ben. Wat een geluk zeg, dat ik me zo goed voel!

Voel je al iets? Dagelijks voel ik licht getrappel in m’n buik. I love it!! En naast m’n man heeft nu ook m’n zusje ‘Jos’ gevoeld!

Je navel, naar binnen of buiten: Effe checken… jep, nog steeds naar binnen. Ik las trouwens dat 75% van de zwangere vrouwen een zwangerschapsstreep krijgt. Dat zoveel vrouwen dat krijgen, wist ik helemaal niet. Ben benieuwd of dat bij mij ook gaat verschijnen.

Beste moment van de week:  Een half uur lang naar ons prachtige kindje kunnen kijken tijdens de 20 wekenecho was definitely het hoogtepunt van deze week!

Ik zie uit naar…: M’n leuke stagiaire nam afgelopen week afscheid. En ze had zó’n leuk kadootje voor me gekocht: een zwangerschapsmassage! Daar kan ik me dus nu al op verheugen (ik wil de bon aan het eind van m’n zwangerschap in gaan wisselen – als ik er waarschijnlijk heul hard naar verlang om weer ’s op m’n buik te kunnen liggen :)

Lees ook: 8x grappige uitspraken van mannen tijdens de bevalling

Verder lezen? Hier vind je week 22, zwangerschapsupdate #9.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*