19 weken zwanger – zwangerschapsupdate #6

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Vanmorgen was ik eindelijk weer bij de verloskundige – en daar keek ik best wel naar uit. 8 december was onze laatste afspraak en dat leek al heel lang geleden. Gelukkig had ik tussendoor wel een geslachtsbepalende echo gehad en ben ik het kindje af en toe gaan voelen, maar toch vond ik het fijn om weer langs te kunnen. De afspraak verliep prima. M’n bloeddruk werd gemeten en ik heb het hartje weer horen kloppen – wat blijft dat toch ontzettend bijzonder. De verloskundige waarschuwt bij elke afspraak: ‘maak je geen zorgen als het eventjes duurt voor ik het hartje vind, ik moet het kindje altijd eventjes zoeken’, maar ze had het zo gevonden en het klopte prachtig! Ik heb het geluid opgenomen op m’n mobiel en stiekem luister ik er af en toe naar :)

Ik voelde me de afgelopen week zo goed – soms zou ik bijna vergeten dat ik zwanger ben, gek hè? Los van dat m’n buik groeit en ik af en toe m’n buik(spieren) voel, merk ik bijna niets. Maar de tijd tikt door en de weken vliegen voorbij. En toch: de bevalling lijkt nog zo ver weg. En het idee dat we straks zo’n mooi kindje bij ons hebben wonen voelt nog heel onrealistisch! Ik ben heel benieuwd hoe we die eerste paar maanden gaan ervaren. Kun je je daar überhaupt op voorbereiden? Ik las bijvoorbeeld dit artikel met de artikel ‘wat niemand je vertelt over de eerste drie maanden‘. En van mensen uit m’n omgeving hoor ik dat het heel bijzonder is, maar ook heel zwaar. En zo anders dan hoe je leven zonder kind is. We gaan het beleven…

(Tekst gaat verder onder de foto).

Hier lees je update #5, toen ik 18 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 19

19 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Nog steeds niet terug op m’n oude gewicht. Ik hoorde van de week over iemand die zelfs tot en met week 30 ónder haar oorspronkelijke gewicht was gebleven!

Eten: Jullie mogen trots zijn, ik eet weer netjes m’n bord leeg en smeer tijdens de lunch extra boterhammetjes. En ik heb ineens superveel trek in appelsap…

Slaap: Nog steeds ga ik elke avond met zo’n heerlijk warme kruik tegen m’n buik naar bed.

Zwangerschapskleding: Ik heb weer vier nieuwe zwangerschapspanty’s gekocht, en oh ja, ook nog 3 ‘gewone’ jurken die ik nu én na de zwangerschap ook weer prima aankan. Ideaal!

Geslacht: We krijgen een jochie, maar ook deze week hebben we niet verder nagedacht over de naam. Ik heb wel een werktitel… Jos! Haha!

Hier lees je trouwens welke werktitels andere mensen hun kindje gaven.

Shoppen: Afgelopen zondag ben ik naar de IJ-Hallen geweest, kennen jullie dat? Het is een e-nor-me tweedehands markt (met meer dan 750 kramen), waar heel veel mensen kleding aanbieden en bijvoorbeeld vintage meubels. Ik ging niet specifiek voor babykleertjes shoppen, maar… ik vond zo’n geniaal berenpak (zie hierboven) – ik kon ‘m niet laten hangen :D

Mis je iets? Nee, vooral deze week niet, nu ik me zo ontzettend goed voel.

Voel je al iets? Af en toe voel ik een zacht duwtje, heerlijk! Ik dacht dat ik het kindje voortdurend zou voelen, vanaf het eerste moment dat ik ‘m voelde. Maar dat is helemaal niet zo. De verloskundige vertelde dat het nog tot week 27 ofzo duurt voordat je je kindje iedere dag hoort te voelen.

Je navel, naar binnen of buiten: Naar… binnen!

Beste moment van de week: Het berenpak presenteren aan m’n zusjes :) En dan nadenken over het idee dat daar straks een klein jochie inzit. Wauw!

Ik zie uit naar…: Is het gek om uit de kijken naar de 20-wekenecho? Het is ook wel een heel spannend moment, maar hopelijk krijgen we gewoon goed nieuws en hebben we een uur naar ‘Jos’ kunnen kijken :)

Verder lezen? Hier vind je week 20, zwangerschapsupdate #7.

2 Comments

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*