10 tips om je partner te betrekken bij de zwangerschap

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het kindje groeit in jouw buik, jij voelt de eerste trapjes en jij voelt je baby hikken… Dat kan voor aanstaande papa’s best lastig zijn. Want hoewel ze heel betrokken zijn, ben jij het die de zwangerschap lijfelijk ondervindt en staan zij er toch iets verder vanaf. Wij geven je tips om je partner deel van je zwangerschap te laten zijn.

10 tips voor betrokken aanstaande papa’s

Wat is het fijn om een partner te hebben die je steunt in je zwangerschap en die betrokken is! Want samen de zwangerschap meemaken is het mooiste wat er is! Natuurlijk ben jij degene die het meeste meemaakt van de zwangerschap, maar op deze manier staat de papa er ook heel dicht bij.

1. Begin een ritueel

Een ritueel starten is een leuke manier om samen met de baby bezig te zijn. Schrijf je bijvoorbeeld in voor dezelfde zwangerschapsmail, of download een zwangerschapsapp om de groei van de baby bij te houden. Zeg elke avond voor jullie gaan slapen samen iets tegen de baby of maak elke week samen een leuke buikfoto.

Bekijk ook: 20x jullie mooiste laatste buikfoto’s

2. Vier mijlpalen

Vier veel en vier samen. Je kunt allerlei moment uit de zwangerschap vieren: de eerste keer dat jullie vertellen dat jullie een baby verwachten, de eerste echo, de 20 weken, of het begin van het derde trimester.

3. Leer samen

Samen naar informatieavonden van je verloskundigenpraktijk gaan, of samen een boek lezen over zwangerschap heeft iets moois. Maar vooral de afspraken met de verloskundige, het zien van de echo of het horen van het hartje heeft een grote invloed op het hechtingsproces. Op deze manier groei je als man emotioneel naar de bevalling toe.

4. Laat je man de man zijn

Mannen zijn sterren als het gaat om het regelen van alles wat er moet gebeuren voor de bevalling. Ze zijn vaak veel praktischer betrokken bij de zwangerschap dan vrouwen. Verdeel de taken zodat je partner bijvoorbeeld de kinderkamer op orde kan maken of kan shoppen voor de babyuitzet.

vader plan maken

5. Elke dag buik-tijd

Je kunt nooit te vroeg beginnen met praten tegen de baby. De stem van papa klinkt in de baarmoeder door en je baby zal na de geboorte de stem van de vader herkennen. Papa Micheal zag met eigen ogen wat de invloed van zijn stem op zijn baby was.

6. Ga op babymoon

Neem in plaats van een honeymoon tijdens je zwangerschap een babymoon: een vakantie speciaal voor jullie tweeën voor de baby geboren is. Zo heb je heerlijk de tijd om samen te zijn.

7. Praat over wat je meemaakt

Als jij vertelt over wat je voelt en hoe je je voel, dan snapt je partner wat jou bezighoudt. Natuurlijk hoef je niet elk pijntje te bespreken, maar vertel eens wat jouw zorgen zijn, waar je naar uitkijkt of wat je emotioneel maakt.

8. Maak het geboorteplan samen

Denk samen na over de bevalling en wat voor jullie het fijnst is. Neem je partner een keer mee naar zwangerschapsyoga of naar de puf-cursus, zodat hij weet hoe hij jouw kan ondersteunen.

10. Geef je man de leukste dad-chelor ever

Wie zegt dat babyshowers alleen voor vrouwen zijn? Je partner kan er evengoed bij zijn. Of laat vrienden van hem een leuke dad-chelor organiseren: een barbecue, paint-ballen of uit eten met vrienden is een leuke manier om een feestje te regelen, om te vieren dat de baby bijna komt.

dad-chelor

Lees ook: 6 manieren om je relatie voor te bereiden op de baby

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*