18 weken zwanger – zwangerschapsupdate #5

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wat een leuke week was dit, de eerste week van het jaar. We hebben oud&nieuw voor het laatst met z’n tweetjes gevierd – wat een raar idee! Verder heb ik eindelijk weer ’s gezwommen (het zwembad was in verband met de kerstvakantie twee weken gesloten), en dat was fijn! Het gekke is, je kunt nog niet echt zien dat ik zwanger ben (ik zit nu echt in de fase ‘heeft ze gewoon een wat dikkere buik of is ze zwanger :)), maar ik voel het wel degelijk met zwemmen, vooral aan het begin. Was echt even wennen. Maar toen ik thuiskwam voelde ik me heerlijk!

Kadootjes

Wat deze week nog meer bracht: kadootjes! We speelden zondag spelletjes met vrienden, die superleuke kadootjes gaven (zie foto hierboven) – een te mooi shirtje van de Zara, en m’n zoons eerste zakmes, om boshutten mee te bouwen :) Ik had het van tevoren niet bedacht, maar zwanger zijn zorgt ervoor dat vet veel mensen leuke en lieve dingen voor ons kopen! Helemaal niet erg eigenlijk.

Tips

Wat me ook opvalt (ik schreef het al eerder): ik krijg heel veel tips van mensen. En dat vind ik heel fijn, ik sla alles op in m’n telefoon, waar ik al een hele lijst met babytips heb staan. Want echt, ik heb geen idee hoe dat hele leven met een baby werkt. Dus vertel me alsjeblieft waar ik op moet letten als ik een kinderwagen koop, welk merk babykleertjes kwalitatief goed is, of wasbare luiers een optie voor ons is en dat er blijkbaar elektrische kruiken bestaan! En ondertussen blijf ik ook zelf op onderzoek uitgaan. Ik besteed uren aan blogs lezen met reviews en ervaringsverhalen en aan vlogs kijken van mede-zwangeren. Zo neem ik zeker weten de tip mee die Elise van elisejoanne.nl deelde: zij kocht een knuffeltje met geluid wat ze af en toe bij haar zwangere buik houdt. Straks als haar kindje geboren is, zal hij dat geluidje herkennen en er hopelijk rustig en blij van worden. Wat een goed idee!

(Tekst gaat verder onder de foto).

>> Willen jullie me helpen? Welk product zou je me aanraden? Wat was voor jou echt de ontdekking van de eeuw toen je zwanger was/een baby kreeg?

Hier lees je update #4, toen ik 17 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 1818 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Joehoe! Langzaamaan weer richting m’n normale gewicht!

Eten: Ik eet weer normale hoeveelheden, hoewel ik nog steeds goed naar m’n maag moet luisteren om te ontdekken in wat voor eten ik precies trek heb :)

Slaap: Menn ik heb echt weer zoveel energie! Heb de afgelopen week dus weer als vanouds geslapen (en dus niet meer 10 uur per nacht ofzo). Ik heb op de een of andere manier ook minder last van m’n buik – alsof ik eraan gewend ben geraakt dat ik die een beetje moet ontwijken bij het omdraaien.

Zwangerschapskleding: Mijn strijdplan is: m’n hele zwangerschap vooral jurkjes dragen – ik heb dus een berg zwangerschapspanty’s en maillots besteld. Zo kan ik wel een beetje mijn eigen stijl blijven dragen. En het zit gewoon superlekker!

Geslacht: Een jongetje – en nee, we hebben nog geen naam. Hebben we deze week trouwens ook niet verder over nagedacht.

Shoppen: M’n Marktplaatsfrequentie is aanmerkelijk gestegen de afgelopen weken :)

Mis je iets? Op de een of andere manier voel ik de werkdruk stijgen, nu ik weet dat ik hier nog maar 4 maanden en 1 week zit. Ik kom natuurlijk wel gewoon terug, maar het is zo leuk om dingen af te ronden en goed over te kunnen dragen. Dus die grote projecten hebben nu wel een harde deadline…

Voel je al iets? Ja! Zo heeel af en toe heb ik het gevoel dat het kindje tegen m’n binnenkant duwt! Wat een geweldig gevoel!

Zou ik over een paar maanden ook zo’n bizar ‘bewegende-buikfilmpje’ kunnen maken?

Je navel, naar binnen of buiten: Naar binnen (hoe bizar moet het zijn als dat ding naar buiten komt zetten, haha).

Beste moment van de week: Zondag was ik 6,25 jaar getrouwd! Onze baby krijgt hele verliefde ouders :)

Minder moment: Naar hét cocktailcafé van Utrecht gaan, waar ze eigenlijk niet 1 lekkere cocktail voor zwangere vrouwen hebben…

Ik zie uit naar…: Vanwege de nieuwjaarsborrel op kantoor heb ik de afspraak bij de verloskundige verplaatst. Ik zie er best naar uit om z’n hartje weer te horen.

Verder lezen? Hier vind je week 19, zwangerschapsupdate #6.

2 Comments

 1. 1

  Leuk om te lezen en wat fijn dat je weer stukken beter voelt! Ik zit ook in de -teveel gegeten met kerst?- fase, hopelijk snel iets ronder ;) mooi dat je ook wat hebt gevoeld. Mijn placenta ligt helaas aan de voorkant dus duurt nog wel even. Wij zijn ook begonnen met de kinderkamer, de eerste spulletjes zijn gekocht en ik hang regelmatig op marktplaats rond! Heerlijk!

  Zo’n elektrische kruik is geweldig om nu al te kopen, ik heb mijn zensy al een jaar en het is ook voor de mama-to-be heerlijk om mee in slaap te vallen ;) geniet van je week en samen kijken we uit naar de 20 weken. Dan zijn we op de helft!!! Wauw!

  • 2

   Haha zo kun je die fase ook noemen, geniaal :)
   Goed om te horen dat jij de Zensy ook zo ideaal vindt. Die komt dus op m’n lijstje. Enne.. nog 2 weekjes, dan zijn we er :D

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*