Originele spelletjes voor de babyshower

babyshower spelletjes

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Organiseer jij binnenkort een babyshower voor een zus of een vriendin? Dan ben je vast op zoek naar originele, grappige babyshower spelletjes.

De leukste babyshower spelletjes

Wat zijn er veel babyshower spellen te bedenken. Wij verzamelden een aantal goede ideeën voor de babyshower. Sommigen spellen hebben we zelf ook wel eens gedaan. Dit zijn een paar activiteiten die jij kunt doen:

1. Luier ruiken
Wil je even lekker gek beginnen? Smeer of spuit dan een aantal duikelijk ruikende producten in verschillende luiers. Laat de luiers rondgaan en laat iedereen raden wat er in zit. Maak gebruik van verschillende luchtjes: verzorgingsproducten, babyvoeding, koffie of schoonmaakmiddelen; alles kan. Maar denk wel om de gevoelige neus van de zwangere vrouw!

//nl.pinterest.com/pin/291889619571356119/

2. Babybingo
Maak op de computer een tabel met verschillende afbeeldingen van babyproducten erop. Maak nog meer van deze tabellen, maar dan gedeeltelijk met andere afbeeldingen van babyproducten. Print zoveel tabellen uit als er gasten komen en print ook alle afbeeldingen los uit. Schud de losse afbeeldingen en de Bingo kan beginnen. Laat het plaatje zien en iedereen die dat op zijn Bingokaart heeft staan, kan het plaatje afstrepen. Heb je alles afgestreept, dan heb je Babybingo! Een valse bingo: zing een liedje voor de baby, dicht bij de buik van de mama.

//nl.pinterest.com/pin/380061656026927430/

3. Babyvoeding proeven
Hoe smaakt babyvoedsel nou echt? Als je je eerste kindje krijgt, heb je geen flauw idee. Koop een paar flesjes babyvoeding, plak de etiketten af en laat iedereen proeven. Welke ingrediënten zitten erin?

//nl.pinterest.com/pin/197032552421290161/

4. Raad de buikomvang
Alles wat je voor dit spelletje nodig hebt is een bol wol of touw, een schaar en de buik van je zwangere zus of vriendin. Laat iedereen de buikomvang van de zwangere mama raden door een stuk wol of touw af te knippen wat zij denken dat overeenkomt met de buikomvang van je zus of vriendin. Laat ook de zwangere mama zelf meedoen. Wie zit er het dichtste in de buurt van de echte omvang?

//nl.pinterest.com/pin/197032552425868735/

4. Babyfoto raden

Laat alle gasten een eigen babyfoto meenemen en probeer ook aan een babyfoto van de nieuwe mama te komen. Hang de foto’s op een leuke manier op en laat iedereen raden welke foto bij welke persoon hoort. Weet de nieuwe mama alle foto’s te raden van haar vriendinnen? En wat maak je er zelf van?

//nl.pinterest.com/pin/40321359137758573/

5. Verboden woord

Ken je het spelletje ‘Verboden woord’? Het omschreven woord mag je niet zeggen, maar door het te omschrijven, moeten anderen het raden. Op de babyshower is het verboden woord natuurlijk ‘baby’. Laat iedereen bij binnenkomst 5 veiligheidsspelden op zijn shirt spelden. Noem je per ongeluk het ‘b’-woord? Dan moet je een veiligheidsspeld afstaand aan degene die het opmerkte. Wie heeft er aan het eind van de babyshower de meeste veiligheidsspelden? Die heeft gewonnen.

Bekijk ook: De perfecte babyshower van Blake Lively

6. Babynamenrace

Ken je onze leuke babynamenrace al? We maakten speciaal voor jullie twee mooie printables hiervan. In deze race tegen de klok wint degene die de meeste babynamen kan verzinnen.

babynamenrace

7. Babyhints

Met dit spel lig je hoe dan ook in een deuk. Als meiden onder elkaar kan je de vreemdste woorden bedenken om met hints uit te beelden. Wat denk je van het breken van de vliezen, stuitbevalling, rugweeën, verliefdheid op de baby of baby verschonen?

8. Rompertjes ontwerpen

Heeft je zwangere vriendin of zus een creatieve vriendengroep? Maak dan met kledingverf of stofjes jullie eigen leuke rompertjes.

//nl.pinterest.com/pin/336503403383429723/

9. Due date raden

Het duurt nog maar eventjes voor de baby geboren wordt. Kunnen jullie voorspellen op welke datum de baby zal komen? Laat iedereen een datum opschrijven en wacht af tot de baby geboren is. Pas dan kan de winnaar bekendgemaakt worden.

//nl.pinterest.com/pin/90001692530983461/

10. Baby Pim Pam Pet 

Ken je het spel Pim Pam Pet nog? Een van je vrienden heeft dit spelletje vast nog wel thuis. Maak eigen vragen die te maken hebben met zwanger zijn en baby’s, lees steeds een vraag voor en laat iedereen antwoorden met de letter waarop het spelletje stil komt te staan.

Voorbeeldvragen:

 • Wat is de naam van de baby?
 • Noem een product uit de babykamer.
 • Noem een babyberoep.
 • Noem een lichaamsdeel van baby’s.
 • Wat doe je tijdens je zwangerschap?

12. Raden hoeveel snoepjes in fles
Een heel simpel spelletje: neem een babyfles en stop het vol kleine snoepjes. Laat iedereen raden hoeveel snoepjes erin zitten. Tel het daarna met z’n allen en geef het aan de winnaar.

//nl.pinterest.com/pin/339036678170290135/

13. Spijkerpoepen met zwangere buik
Wil je even kunnen lachen? Combineer dan het Oud-Hollandse spelletje ‘spijkerpoepen’ met zwanger zijn. Geef iedereen een ballon om op te blazen en laat hen dit onder hun shirt doen. Vervolgens laat je iedereen spijkerpoepen. Het is lachen geblazen. Laat de aanstaande mama foto’s maken, want zij kan waarschijnlijk niet meer zo goed meedoen.

Lees ook: Ongeboren baby’s maken kunst

14. 30 seconds
Verzin zoveel mogelijk vragen over baby’s, zwanger zijn, babyberoepen, babyuitzet en schrijf dit op. Laat de zwangere vrouw in 30 minuten zoveel mogelijk vragen beantwoorden. Ze mag maar 1 antwoord per vraag geven. Hoeveel vragen heeft ze goed in 30 seconden? Vervolgens mag zij iemand kiezen aan wie zij vragen wil stellen. Wie wint?

Voorbeeldvragen:

 • Hoeveel maanden ben je zwanger als je 26 weken bent?
 • Bij welke week word een foetus een baby?
 • Hoeveel dagen krijgt een man verlof nadat de baby is geboren?
 • Wanneer heb je meer kans op een jongen? Als je seks hebt voor, of na de ovulatie?
 • Hoeveel weken heb je zwangerschapsverlof?

15. Geblinddoekt verschonen van baby

Als je bijna moeder wordt, moet je natuurlijk goed weten hoe je een baby moet verschonen. Maar kan je dat ook blindelings? Neem twee theedoeken en blinddoek steeds twee vrouwen uit de groep. Wie kan het snelst geblinddoekt een babypop verschonen?

//nl.pinterest.com/pin/144185625545912133/

16. Geslacht raden

Weten de aanstaande ouders nog niet of het een jongen of meisje wordt? Maak dan een leuke afbeelding waarop duidelijk wordt wat jullie denken.

//nl.pinterest.com/pin/518195500855576096/

17. Speen steken

‘Speen steken’ is een hilarisch spel. Laat twee gasten een eetstokje of sterke satéprikker in hun mond nemen en verspreidt een aantal speens op tafel. De twee mogen na het startsein proberen om de meeste speens aan hun eetstokje te krijgen. Wie wint?

//nl.pinterest.com/pin/518195500855576096/

18. Spel met de Doos

Ja, I know, dit spel heeft een dubieuze naam maar is hilarisch. Hoe werkt het? Deel aan alle deelnemers 3-5 blaadjes uit en een pen aan. Laat iedereen daar woorden opschrijven die met zwangerschap en baby’s te maken hebben. Denk aan ‘geboortekaartjes, perswee, kliertjes van Montgomery of spuitluier’. Iedereen vouwt de briefjes dubbel en gooit ze in een doos. Vervolgens maak je twee teams. Om de beurt gaat 1 iemand uit een team voor de groep staan en die krijgt 1 minuut om zoveel mogelijk papiertjes te omschrijven en te laten raden. Na de minuut is het andere team aan de beurt. Het spel bestaat uit 3 rondes.

Ronde 1: Omschrijven van het woord zonder woorden met hoofdletters te gebruiken (of delen uit het woord/vertalingen van het woord)
Ronde 2: Omschrijf het woord in 1 woord
Ronde 3: Beeld het woord uit

Na elke ronde gaan alle briefjes weer terug in de doos. Welk team aan het eind van de 3 rondes de meeste briefjes heeft geraden heeft gewonnen.

19. Raad het kinderliedje

Maak een Spotify-playlist met kinderliedjes en speel de nummers een voor 1 af. Laat de gasten raden welk nummer het is. Degene die als eerste is, wint een punt.

20. Quiz over babydieren

Maak een lijstje met babydieren. De gasten moeten raden bij welk volwassen dier het babydier hoort. (‘Bij welk dier hoort een pulsterling?’) Of, andersom: hoe heet het babydier dat bij het volwassen dier hoort (‘Hoe heet het kind van een fret’?) Degene met de meeste goede antwoorden wint. Op deze Wikipedia-pagina vind je alle verrassende namen.

 Hebben jullie nog meer aanvullingen? Laat het ons hieronder weten.

Lees ook: Tips! Hoe organiseer je een babyshower?

Foto ‘Koekjes babyshower’ via Shutterstock.

5 Comments

 1. 1
 2. 2

  We hebben met de hele club een moodbord gemaakt .. waarop mooie inspirerende en motiverende plaatjes en teksten kwamen staan. Tijdens de bevalling was dit een mooie trigger voor haar want ze heeft hem gebruikt om weeën op te vangen …………….. het was ook wel hilarisch want zelfs plaatjes van mooie lingerie stonden er op met de tekst … nog even schat en je kunt hier weer van genieten!

 3. 3

  Gipsbuik afdruk maken, of gipsbuik-afbeelding ontwerpen (want wat is dat moeilijk als je zelf niet creatief bent).
  Benodigdheden voor ontwerpen: kleurpotloden, stiften, papier, favoriete kleur van as mama

 4. 4
 5. 5

  6. Babynamenrace
  7. Babyhints
  8. Rompertjes ontwerpen
  9. Due date raden
  13. Spijkerpoepen met zwangere buik
  20. Quiz over babydieren

  Gipsbuik ontwerpen
  Babygebarentaal

  Oeeehhh, zoveel leuks! Nu nog kiezen…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*