16 weken zwanger – zwangerschapsupdate #3

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Weet je… ik merk bijna niet dat ik zwanger ben. Ik heb echt heel veel geluk dat ik amper last heb (gehad) van misselijkheid, en nu ik in m’n tweede trimester zit ben ik ook van m’n vermoeidheid af. Ik voel m’n buik en borsten wel een heel klein beetje (het herinnert me weer aan hoe het in de puberteit was :)) en ik zie m’n buik langzaamaan groeien. Naast dat ik lichamelijk nog niet heel veel werk heb ik ook van die befaamde hormonen weinig last. M’n collega maakt soms het grapje dat híj last heeft van míjn hormonen maar dat valt volgens mij reuze mee!

Of, ben ik misschien toch wat emotioneler? Nou, misschien een héél klein beetje. Gisteren pakte ik het Fotoboek van m’n man er eens bij. Ja, Fotoboek met een hoofdletter :) M’n schoonmoeder hield vroeger een dagboek bij voor haar kinderen en op onze trouwdag kregen we een enorm Fotoboek met allemaal foto’s van vroeger, en het uitgetypte dagboek. Ze schrijft over hoe mooi ze haar kindje vindt, over z’n eerste woordjes, z’n eerste schooldag en de heerlijke knuffels die ze van ‘m krijgt :) En nu ik me gister tijdens het lezen bedacht dat ik ook al die dingen mee ga maken met ons eigen kind, ontroerde dat me. Hoe bijzonder om samen met zo’n klein kindje te gaan leven en hem of haar te helpen om op te groeien!

(Tekst gaat verder onder de foto).

Check ook update #2 – toen ik 15 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 16

16 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Ik lijk weer richting m’n ‘oude’ gewicht te klimmen – dat is een goed teken!

Eten: Haha, ik ben ineens groot fan van wraps – dat heb ik deze week dus drie keer gegeten. En dinsdag hadden we een heerlijk kerstdiner met m’n werk – maar ik kreeg helaas niet alles op. Vooral de frietjes waren favoriet eigenlijk :)

Slaap: Jaa, heerlijk, ik kan weer ‘gewoon’ zonder moeite om half twaalf naar bed. En verder word ik ook niet meer eventjes wakker zo rond vijf uur, wat me eerst wel gebeurde.

Zwangerschapskleding: M’n kerstjurk die ik al sinds de zomer in de kast had hangen (zie foto) kon ik ook nu ik zwanger ben toch gewoon aan: ideaal, zo’n meerekbare jurk. Sowieso wil ik nog wat van dat soort jurken aanschaffen.

Geslacht: Jaaa, over een weekje kan ik dit vertellen!

>> Willen jullie me helpen? Wat zijn leuke manieren om het geslacht bekend te maken? Laat ’t gerust hieronder weten of op Facebook!

Shoppen: Vlakbij m’n huis zit een tweedehands kinderkledingwinkel. Superhandig, alleen… ze houden opheffingsuitverkoop zag ik. Enerzijds heel jammer, anderzijds ga ik binnenkort eens lekker m’n slag slaan!

Mis je iets? Nou, ik heb nog niet zoveel zwangerschapspanty’s, en m’n ‘normale’ panty’s zitten nu niet echt lekker meer. Dus dat is soms onhandig als ik ’s morgens voor de kast sta.

Voel je al iets? Nee! Ik hoopte heel erg dat ik het nu al wel zou kunnen voelen – ik bedoel: er woont een kindje van 10 centimeter in m’n buik, maar blijkbaar kan die dat gewoon doen zonder dat ik het voel :)

Je navel: naar binnen of buiten? Naar binnen. Ik gok er trouwens op dat dit zo blijft (of komt ‘ie bij iedereen naar buiten…?)

Beste moment van de week: Het kerstdiner van m’n werk (en dan vooral het ijsfondue – hoe cool is dat??- en het kleine dansfeestje aan het einde). De foto bovenaan deze blog is trouwens van een Nijntjeboekje in het Utregs dat in ons kerstpakket zat. Superleuk om straks voor te lezen.

Minder moment: Is er niet geweest.

Ik zie uit naar…: Deze kerstdagen! Supergezellig eten met familie, en heel veel spelletjes doen. Een heel gek idee dat er volgend jaar een kleintje bij de groep aan tafel zit!

Verder lezen? Hier vind je week 17, zwangerschapsupdate #4.

Deze bizarre blog las ik deze week: ‘vrouw slaapt door eigen bevalling heen!’

2 Comments

  1. 1

    Fijn he, iets meer energie! Leuk dat je volgende week weet wat het wordt…. heb je een voorgevoel? Ik had stiekem ook gehoopt wat te voelen maar mijn placenta ligt ook aan de voorkant dus dat kan nog wel even gaan duren :( ik heb zwangerschapspanty’s bij de H&M gekocht, zitten er 2 in de verpakking. Prima dingen!

    Fijne feestdagen, volgend jaar niet meer met z’n tweetjes!

    • 2

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*