10 dingen die je als papa kunt doen om mama een break te geven

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

chelseaDoor Chelsea van Momentsaday.com

Lieve papa’s,

Af en toe heeft je vrouw even wat rust nodig, een break. En ze hoeft dan heus geen week vakantie, of een dag lang te shoppen (hoewel deze opties wel erg leuk klinken).

Breaks hoeven niet ingewikkeld te zijn of duur. Ze kosten alleen wat tijd en inzet. Om je te helpen hoe zo’n rustpauze eruit ziet, heb ik gebrainstormd en een lijst opgesteld.

1. Maak wat lekkers voor haar, of kook een maaltijd voor het hele gezin

Het is zo heerlijk als iemand iets lekkers voor je maakt! En als iemand een keer voor je kookt geeft dat heel veel lucht.

2. Bereid een uitje met de kinderen voor, en geef haar wat tijd alleen

Geef haar een uur of twee wat tijd voor zichzelf, zodat ze kan lezen, relaxen, het huis kan opruimen, douchen of een film kan kijken.

3. Bied aan om op te kinderen te passen zodat zij er eventjes uit kan

Al gaat het om ergens koffiedrinken, naar de winkel (of eindelijk die knipbeurt), mama’s hebben af en toe wat tijd alleen nodig. Dit helpt echt om het hoofd leeg te maken.

4. Help mee in het huishouden, zonder dat daarom gevraagd wordt
5. Speel met de kinderen zodat zij kan koken

Rond etenstijd is het vaak gekkenhuis. Ga dus even lekker met de kinderen spelen zodat mama rustig in de keuken aan de slag kan

6. Plan een leuk familieuitje (en voer het uit)

Mama’s houden van uitjes (naar het park, of de dierentuin bijvoorbeeld). Maar soms hebben ze geen zin in alle voorbereiding: denk aan de tussendoortjes, de waterflesjes, de luiertas, de buggy… Plan dus een leuk uitje en laat haar pas komen als alles geregeld is.

7. Grijp de kans om de kinderen iets te leren

Hoe pel je een banaan, hoe drink je uit een glas: iets leren heeft herhaling nodig. Misschien weet jij wel hele leuke nieuwe manieren om je kids iets aan te leren?

8. Organiseer een date voor jullie alleen

Af en toe willen moeders even wat tijd alleen met jou. Het hoeft eigenlijk niet eens buitenshuis, maar steek af en toe een kaarsje aan, neem lekkere brownies mee en laat haar zichzelf zo extra bijzonder voelen.

9. Geef haar tijd voor een dutje

Oh, wat waardeer je slaap als ouder zijnde. Bied daarom aan om een uurtje op te kinderen te letten als ze vroeg wakker zijn ’s morgens.

10. Vertel haar hoeveel je van haar houdt en hoe je haar waardeert

Ja, ook dit zorgt voor een break. Het geeft mama’s lucht om te horen dat ze het goed doen (vaak geven ze zichzelf de meeste kritiek namelijk). Luister naar haar en vraag wat je kunt doen om te helpen.

Lees ook: wat je niet tegen een zwangere vrouw moet zeggen :) En: 15 dingen om te doen vóór je 3e verjaardag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*