Een open brief aan m’n pasgeboren dochter

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

“Aspen, ik weet dat je nieuw bent in deze wereld. Maar er moet wat veranderen.” Clint schrijft een grappige open brief aan zijn pasgeboren dochter.

Vertaalde blog door Clint Edwards.

Aspen, ik weet dat je nieuw bent in deze wereld. Je bent er pas een weekje. Maar, eerlijk gezegd zijn er een paar dingen die moeten veranderen als je hier blijft wonen. Je moeder en ik hebben het erover gehad, en hieronder zie je een lijst met veranderingen die je door zult moeten voeren.

Houd je melk binnen

Heb je alle witte vlekken op m’n shirt gezien? Mama’s rug zit ook onder het spuug. Dit moet stoppen. Als je moet overgeven, doe dit in de wc. Ik weet dat het boeren vaak oplucht, maar over iemand heenspugen en dan lachen is onbeschoft. Je zou ook veel minder honger hebben als je gewoon je eten binnenhield. Hier moet je echt aan gaan werken.

Slaap ’s nachts door

Een paar nachten geleden heb je tot 3 uur in de morgen gehuild. Toen heb je een uur naast me in bed geslapen en daarna was je weer twee uur wakker. Dit is onacceptabel. Toen ik me klaarmaakte om naar m’n werk te gaan om 6 uur viel je weer in een diepe slaap. En daarna, terwijl ik me door m’n werkdag ploeterde nadat ik bijna de hele nacht op was geweest met jou, sliep je in de woonkamer. Dat is echt heel gemeen tegenover mij!

Gebruik het toilet

Ik denk niet dat dit punt uitleg nodig heeft. Verschonen is strontvervelend. Get your shit together!

Til je eigen hoofd op

Zonder mijn hulp gaat je hoofdje heen en weer als zo’n beeldje op een autodashboard. Ik moet de hele tijd je hoofd beethouden. Een van de verklaringen waarop je zo humeurig bent, is omdat je je eigen hoofd niet op kan tillen. En soms draai je je ogen alle kanten op omdat je dingen wilt zien. Hier word je ook humeurig van. En je lijkt dan ook bezeten. Ik weet dat het heel wat training kost om je eigen hoofd onder controle te hebben, maar je moet hier echt aan werken. Stop met boos worden als je honger hebt en ga je spieren versterken. No pain, no gain.

Vertel wat er aan de hand is

Gisteren nog vroeg ik wat er aan de hand was, en het enige dat je deed was naar me schreeuwen. Ik verschoonde je en je huilde nog steeds. Mama voedde je, maar je liet niet eens merken dat je honger had. In plaats daarvan kneep je in haar borst. Ik deed je een dekentje om, maar je had het duidelijk niet koud. Na een uur van trial and error liet je een gigantische boer en stopte toen met huilen. Waarom zei je niet gewoon wat er aan de hand was? Stop om alles een geheim te houden, vertel wat er in je omgaat!

Boer zelf

Jouw boeren zijn jouw verantwoordelijkheid. Je moet hier echt zelf zorg voor dragen. Schreeuwen tot iemand je op je rugje slaat is raar… Ok! Sla je hier doorheen.

Probeer langer dan een paar uur zonder eten te doen

Als je gewoon wat meer at, of als je gewoon vast voedsel zou gaan eten, zou je niet zo hongerig zijn de hele tijd. Het wordt ook een beetje awkward hoe je elke keer begint te huilen (ook en public) totdat mama haar shirt omhoog doet en je ‘aan kunt hangen’.

Aspen, ik wil dat je weet dat ik van je houd. Ik weet dat je goede en slechte kwaliteiten hebt. Ik hoop dat je niet vindt dat ik streng voor je ben, maar dit zijn echt basisvaardigheden. Jouw relatie met mij en je moeder zal echt verbeteren als je aan deze vaardigheden werkt.

Liefs, papa

Lees ook ‘liefdesbrief aan de vader van mijn kind‘.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*