Zwangere blogger Angela van FitnessChicks.nl: “De 9 maanden zijn echt zo voorbij!”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Dit is Angela, de stoere vrouw achter Fitnesschicks.nl. Vandaag is ze uitgerekend, en we interviewden haar over haar zwangerschap. “Het hele proces van zwanger zijn vind ik zijn echt geweldig om mee te maken!”

Zou je jezelf kort kunnen introduceren?

Ik ben Angela, 29 jaar oud en ben op dit moment in verwachting van mijn eerste kindje. Samen met mijn man Leonard woon ik in Amstelveen en na een maandenlange verbouwing van ons huis zijn we helemaal klaar om ons eigen gezinnetje te stichten! Op het moment dat ik dit schrijf zit ik één dag voor mijn uitgerekende datum (14 oktober). De kleine kan dus elk moment komen en we zitten in spanning af te wachten wanneer het precies zal zijn. Ongeveer 3 jaar geleden ben ik begonnen met mijn blog FitnessChicks.nl over fitness, health, food en overige lifestyle dingen. Tijdens mijn zwangerschap post ik daarnaast ook regelmatig sneakpeaks over wat ik wekelijks mee maak en hoe de zwangerschap verloopt. Ik vind dat heel leuk om te doen en ook na mijn zwangerschap zal ik op mijn blog bijhouden hoe ik mijn leven als jonge mama ervaar.

Hoe ontdekte je dat je zwanger was?

Aan het begin van 2014 hadden Leonard en ik besloten voor een kindje te gaan en begin februari kwamen we er achter dat ik zwanger was. Het is dus heel snel gegaan! Normaal gesproken ben ik altijd heel stipt met mijn periodes en merkte dat ik drie dagen over tijd was. Ik ben toen ’s middags een zwangerschapstest gaan halen en ’s avonds vertelde ik aan Leonard dat ik toch graag een test wilde doen. We konden bijna niet geloven dat het na één maand proberen al raak was. We waren zo blij! Leonard is meteen een flesje non-alcoholische champagne gaan halen om het te vieren.

Hoe is je zwangerschap verlopen?

Over het algemeen heb ik tijdens mijn zwangerschap weinig last gehad van zwangerschapskwalen. Wel was ik aan het begin van mijn zwangerschap echt ontzettend moe. Als ik aan het einde van de dag thuis kwam van mijn werk, viel ik bijna gelijk in slaap. Dat is gelukkig nu wel over en heb ik meer energie. Nu aan het einde van mijn zwangerschap heb ik wel meer last gekregen van mijn heupen en onderrug. Je wordt echt geforceerd het even wat rustiger aan te doen. Dat is wat ik nu ook doe: thuis lekker aan mijn blog werken en op de bank tv-series kijken op Netflix.

Wat vind je leuk aan zwanger zijn?

Het hele proces van zwanger zijn vind ik zijn echt geweldig om mee te maken. Als ik voor de spiegel sta, kan ik heel trots naar mijn buik kijken. Ik sta er nog steeds versteld van hoe mijn lichaam in staat is een baby’tje te creëren. Daarnaast kan ik ook echt genieten van de momenten dat Leonard en ik samen lekker op de bank zitten te praten en fantaseren over de baby.

Wat vind je niet leuk en wat helpt je om daar doorheen te komen?

Het minst leuk vind ik dat je op een gegeven moment echt beperkt wordt qua beweging en sport. Tot ongeveer de 5e maand van mijn zwangerschap ben ik nog gewoon gaan hardlopen en heb ik meegedaan aan de tenniscompetitie. Dat is nu alweer een paar maanden geleden en ik kan niet wachten tot ik weer rustig kan gaan beginnen.

Heb je nog cravings?

Al vanaf het begin van mijn zwangerschap heb ik een enorme behoefte aan veel fruit. Verder moeten we ook echt altijd melk in huis hebben. Ik kan echt niet zonder, haha.

Heb je tips voor zwangere vrouwen?

Geniet van de tijd dat je zwanger bent en probeer het bewust mee te maken. Aan het begin van je zwangerschap kan je het haast niet voorstellen, maar de 9 maanden zijn echt zo voorbij! Vergeet verder geen foto’s te (laten) maken van jezelf met zwangere buik. Het lijkt me echt super leuk om dat later terug te zien als de kleine er eenmaal is.

Hoe zie je de bevalling voor je?

Phoe, dat vind ik echt een hele moeilijke vraag. Elke bevalling is natuurlijk anders. Ik probeer er van tevoren nog niet teveel een voorstelling van te maken en het over me heen te laten komen op het moment zelf.

Zijn er producten die je aanraadt?

Het is natuurlijk belangrijk om foliumzuur te slikken aan het begin van je zwangerschap. Verder vond ik het heerlijk om een hitte pit in huis te hebben voor de momenten dat je bijvoorbeeld last hebt van bandenpijn. Tijdens mijn zwangerschap heb ik verder me elke dag ingesmeerd met de zwangerschapsolie van Weleda.

Hebben jullie al een naam gekozen en hoe ging dat?

Ja, nadat we het geslacht van de baby wisten hadden Leonard en ik al redelijk snel een naam gekozen. Al voor de zwangerschap hadden we het eens gehad over deze naam, dus uiteindelijk ging het best makkelijk.

Wat is een random fact over jezelf?

Als het op eten/drinken aankomt mis ik het meest sushi en een glaasje wijn. Ik verheug me enorm op het moment dat ik daar weer van kan gaan genieten.

Wat was je hoogtepunt van de afgelopen week?

Op dit moment zit ik veel thuis omdat ik tegen mijn uitgerekende datum aanzit. Mijn hoogtepunten zijn de bezoekjes van familie en vrienden. Super fijn om hun support te voelen en samen te genieten van deze tijd.

Lees ook: “5 redenen waarom ik meer van mijn man houd, nadat we een baby hebben gekregen.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*