Fashionblogger Christel: “De zwangerschap heeft me positief veranderd.”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Lekker lezen: Fashionblogger Christel van Styledbychris.com vertelt over haar zwangerschap en de naderende bevalling… “Ik had altijd het gevoel dat ik het niets zou vinden om zwanger te zijn, maar ik vind het heerlijk!”

Zou je jezelf kort kunnen introduceren?

“Ik ben Christel Bezemer, 31 jaar en woon in Rotterdam samen met mijn vriend. Ik ben fulltime fashion blogger en in verwachting van mijn ons eerste kindje.”

City-chic-9Hoe ontdekte je dat je zwanger was?

“Ik had totaal geen regelmatige cyclus dus een paar dagen meer of minder daar maakte ik me niet zo druk om. Maar ik was ineens al bijna twee weken over tijd. En dat was nog niet eerder voorgekomen. Ik voelde me ook anders dan anders en voelde eigenlijk aan alles dat ik zwanger was. Mijn vriend en ik waren er op dat moment totaal niet mee bezig. Een hoop vrienden om ons heen hadden al kinderen of wilden deze heel graag. Wij wilden hier eigenlijk nog wel even mee wachten en samen genieten. Toen bleek ik bij toeval ineens zwanger te zijn. Compleet onverwacht dus. Maar wel heel gewenst! We zijn er allebei ontzettend blij mee!”

Hoe is je zwangerschap verlopen?

“In het begin van mijn zwangerschap was ik erg moe en heel erg misselijk. Ik merkte dat vrijwel meteen. Gelukkig nam dit na een week of zestien af en kon ik daarna echt gaan genieten. Ik had altijd het gevoel dat ik het niets zou vinden om zwanger te zijn maar ik vind het heerlijk! Mijn groeiende buik, veranderingen in mijn lichaam, de ” glow” op mijn gezicht en natuurlijk het gevoel van leven in me, vind ik geweldig. Ik zal het straks nog gaan missen als de baby er eenmaal is :)”

Wat vind je leuk aan zwanger zijn?

“Dat je trots mag en kunt zijn op je groeiende buik! De meeste vrouwen verbergen dit deel van hun lichaam en nu kun je het laten zien! En dat doe ik met trots! Ik vind de complimenten die ik krijg ook erg leuk.”

Nike-air-max-liberty-3

Wat vind je minder leuk?

“In het begin de onzekerheid. Tussen de controles bij de verloskundige is het best lang wachten en omdat je nog niets in je buik voelt maakte mij dat heel onzeker. Gaat het wel goed, zit het er nog wel? Maar toen de baby eenmaal ging bewegen nam de onzekerheid ook af. Daarnaast ben ik best wel een control freak en een zwangerschap is iets waar je totaal geen controle over kunt uitoefenen. Dit is lastig, maar het heeft me ook veranderd in positieve zin. Ik maak me minder druk over dingen en probeer alles te nemen zoals het komt.”

“Ik wil niet zeggen dat alle remmen los zijn nu ik zwanger ben, maar opletten met snoepen doe ik veel minder.”

Heb je nog cravings?

“Nee, eigenlijk niet. Ik hield altijd al van chocolade en kon aardig snoepen. Voordat ik zwanger werd deed ik dit echt met mate en alleen in het weekend omdat ik veel sportte en het zonde vond om na het sporten alles er weer aan te eten. Ik wil niet zeggen dat alle remmen los zijn nu ik zwanger ben, maar opletten doe ik veel minder. Ik geniet er echt even van. Zwanger zijn is nu eenmaal een feestje en jezelf van alles ontzeggen tijdens de mooiste periode uit mijn leven is voor mij een no-go. De kilo’s zijn er dan ook aardig aan gegeten, haha, maar dat gaat er straks allemaal wel weer af wanneer ik weer kan gaan sporten.”

Heb je tips voor zwangere vrouwen?

“Het is ontzettend cliche maar: GENIET! Geniet van je zwangerschap, je zwangere lichaam, je groeiende buik en het kleine wondertje! De negen maanden vliegen voorbij en het is zo’n mooie tijd.”

The-camel-colored-coat-1Hoe zie je de bevalling voor je?

“Op de een of andere manier heb ik hier altijd al tegenop gezien. Doordat je totaal geen controle hebt over hoe het zal verlopen is dit denk ik het allermoeilijkste voor mij. Ik heb wel een aantal info-avonden bijgewoond. Hierdoor heb ik zoveel informatie gekregen dat ik er nu anders tegenaan kijk. Iedere vrouw is gemaakt om te kunnen bevallen, dus ik ook! Zolang je maar rustig blijft en alles over je heen laat komen, komt het vanzelf goed.”

Zijn er producten die je aanraadt?

“Ik gebruik eigenlijk alleen een crème voor mijn buik om ‘m soepel te houden en om striemen te ‘voorkomen’ (voorkomen doe je ze eigenlijk nooit). De crème is van Clarins.”

Hebben jullie al een naam gekozen?

“Ja, we hebben tijdens onze vakantie in Turkije in augustus een naam gekozen. We hadden altijd al een meisjesnaam in ons hoofd, maar toen bleek dat we een jongen zouden krijgen was het verzinnen van een naam ontzettend lastig. Uiteindelijk hebben we tijdens een etentje de naam bedacht. Hij past helemaal bij ons en bij onze baby boy :)”

Wat zijn 2 random facts over jezelf?

“Ik heb een grote passie voor mode en ben hier dan ook altijd en overal mee bezig. Daarnaast ben ik een echt gezelligheidsdier. Ik hou ervan om met vriendinnen weg te gaan, te dansen en uit eten te gaan. Gelukkig heeft de kleine baby boy straks hele leuke en lieve opa en oma die graag op hem willen passen zodat mama ook zonder hem op pad kan gaan :)”

Wat was je hoogtepunt van de afgelopen week?

“Vandaag ben ik 36 weken zwanger! Elk week is weer een mijlpijl maar nu komt het wel heel dichtbij :) Zullen we de kerst gaan halen?!”

Lees ook het interview met Manon van Littlewonderworld over haar zwangerschap.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*