Wonderbaby viert eerste verjaardag

wonderbaby

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Jaxon Emmett Buell heeft een ernstige aandoening en zou de geboorte niet overleven. Artsen adviseerden een abortus, maar de ouders van Jaxon streden voor zijn leven. Tegen alle verwachtingen in, vierde hij afgelopen week zijn eerste verjaardag!

Eerste verjaardag voor baby met een open schedel

Toen Brittany en Brandon in de zeventiende week van de zwangerschap een echo lieten maken, werd duidelijk dat er iets niet klopte bij hun kindje. De dag erna werden ze door de dokter gebeld met slecht nieuws. Ze wisten niet precies om wat voor aandoening het ging, alleen dat er iets heel erg mis was. De aanstaande ouders gingen een moeilijk en onzekere periode in.

Open schedel

Het ongeboren baby’tje blijkt anencefalie te hebben. Dit is een aandoening waarbij het kindje een open schedel heeft. De aandoening komt bij 1 op de 1000 zwangerschappen voor, maar vaak leidt dit tot een miskraam. Er worden ongeveer 1 op de 10.000 baby’tjes daadwerkelijk geboren met de aandoening, maar deze leven meestal niet langer dan een paar uur.

Lees ook: wonderbaby ondergaat meteen na geboorte operatie en overleeft

Abortus

In week 23 van de zwangerschap, werd Brittany gevraagd of zij abortus wilde plegen. Brandon vertelt: “We kregen een kind, we kregen een kans. En we wilden er alles aan doen om hem de mogelijkheid te geven terug te vechten.”

Vechten

Op 27 augustus 2014 werd het wondertje geboren. Hij belandde direct op de intensive care. Jaxon woog maar 1800 gram en zijn overlevingskansen waren nihil. Neurologen bogen zich over het jongetje. De dokters vertelden Brittany dat als haar kindje het zou overleven, hij nooit zou lopen of praten. Na een aantal maanden werd de diagnose anencefalie gesteld. Brittany en Brandon bleven volhouden en Jaxon bleef vechten. En nu, een jaar later, doet hij dat nog steeds!

Lees ook: een wonder: baby van 680 gram overleeft geboorte op cruiseschip

Strong

Op social media heeft Jaxon een hele passende bijnaam gekregen, namelijk Jaxon Strong. De collega’s van Brandon hebben een fonds opgericht. 1265 mensen hebben bij elkaar al ruim 51.000 euro op gestort. Op deze manier kan Brittany thuis blijven om voor klein Jaxon te zorgen. Ze vertelt: “Het is overweldigend. Het is ongelooflijk dat hij op zoveel mensen een impact heeft.”

Foto van baby via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*