Een wonder: baby van 680 gram overleeft geboorte op cruiseschip

baby'tje te vroeg geboren cruise

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Haiden Morgen werd 3,5e maanden te vroeg geboren; op een cruiseschip midden op zee! Tegen alle verwachtingen in, overleefde hij de geboorte.

Cruise

Emily Morgen (28) kreeg toestemming van haar dokter om een zeven dagen durende cruise naar het Caribisch gebied te maken. Zo wilde ze samen met haar man de derde verjaardag van haar dochtertje Chloe vieren. Emily was uitgerekend in december en dus was er geen gevaar voor de baby.

Weeën in het midden van de oceaan

Twee dagen na vertrek kreeg Emily weeën. Ze besloot het ziekenhuis in Miami te bellen. “Om 1.20 uur kwamen de dokters om te bekijken wat er aan de hand was. Om 1.56 uur werd Haiden geboren,” vertelt Morgan. Haiden woog maar 680 gram. Dit was 15 weken voor de uitgerekende datum.

Lees ook: moeder ontwaakt uit coma na huilen baby.

cruiseschip baby geboren.pgBevallen op een cruiseschip

Uren later werd Haiden 15 weken te vroeg geboren.  De dokters vertelden Emily eerst dat ze een miskraam had gehad en haar baby’tje was overleden. 45 minuten later vertelden ze dat hij het toch overleefd had! “Ik wist dat hij een functionerende baby was en dan vertelt worden dat hij niet langer leefde, is iets wat je je altijd zult herinneren,” zegt Morgan. Maar de dokters waren bang dat Haiden het niet zou overleven, omdat ze niet de juiste medische apparatuur hadden. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis was 14 uur verderop.

Eigengemaakte couveuse

“Ze (Emily) wikkelde hem in handdoeken en ze vond een schoonmaakdoekje. We deden dit over zijn hoofd om de warmte binnen te houden. En ze vond zoutzakken die we in de magnetron deden en onder zijn lichaampje hielden. Dit vormde en kleine incubator voor hem,” vertelt de vader.

Een wonder

Met dank aan de kapitein kon het schip na 12 uur de haven bereiken van Puerto Rico, waar het kindje naar het ziekenhuis van Miami werd gevlogen. De baby verblijft hier sinds enkele weken en is stabiel. “Zijn handen zijn zo groot als een een muntje van 25 dollar cent, zijn voeten zijn de grootte van je pink en zijn lengte is zo lang als een dollarbiljet,” zegt Morgan. We kunnen Haiden met recht een wonderbaby te noemen!

Bron: Fox13now

Bekijk ook dit filmpje: Ongelooflijk, vrouw bevalt in auto op weg naar ziekenhuis.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*