Baby Ruben gered door koeienhart

Koeienhart

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De Britse baby Ruben Weber-Jackson werd geboren met twee gaten in zijn hart. Een paar dagen geleden vierde hij zijn eerste verjaardag… met dank aan een koeienhart!

In de Dailymail vertellen zijn ouders dat alles helemaal goed leek bij Rubens geboorte. Moeder Petra (29): “Ik herinner me dat ik zei dat hij zo’n rustige baby was. Hij sliep veel.” Maar toen Ruben twee weken en twee dagen oud was, viel het z’n moeder op dat z’n ademhaling achteruit ging. Petra: “Eerst dacht ik dat ik een paranoïde ouder was, maar het werd erger en toen werd ik naar het ziekenhuis gestuurd.”

Ruben bleek een vernauwde aorta te hebben en twee gaten in z’n hart. Hierdoor werd de bloedcirculatie ernstig beperkt. Hij werd razendsnel geopereerd en onderging twee gevaarlijke openhartoperaties. Tijdens de tweede operatie gebruikten de artsen weefsel van een koeienhart. En dit heeft z’n leven gered!

baby ruben

Petra: “Er gaat geen dag voorbij waarin ik niet denk aan hoe anders onze levens hadden kunnen zijn. We waren hem bijna kwijt. Ergens denk ik dat Ruben het onbewust weet. Hij is zo’n vrolijke baby en hij lijkt alles uit het leven te willen halen.”

“Mensen bleven maar tegen me zeggen ‘Ik zou niet zo sterk kunnen zijn als jij bent’. Maar weet je wat het is? Je weet niet hoe sterk je kunt zijn tot je geen keus hebt.”

Wil je meer lezen? Z’n ouders houden een Facebookpagina bij. Bekijk ook: wonderbaby ondergaat meteen na geboorte een operatie. En bekijk het mooie filmpje van een te vroeg geboren baby.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*