Vrouw in Zandvoort brengt zelf haar kind ter wereld

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Gisteravond is in Zandvoort een 25- jarige vrouw zonder begeleiding bevallen van haar zoontje. Vervolgens heeft ze zelf de navelstreng doorgeknipt. Toen de politie en ambulance arriveerden, lag het kindje al met z’n luier om in een wiegje, aldus de politie.

De zwangere vrouw, die uit Letland komt, was bij haar zus in Zandvoort op bezoek toen de weeën begonnen. Zij was op dat moment alleen thuis.

Inmiddels is er een update gekomen van RTV Noord-Holland. Zij spraken een verloskundige, Suzanne Naron van Verloskundigenpraktijk Het Ooievaarsnest uit Zandvoort, die liet weten dat de vrouw misschien niet wist dat ze zwanger was. Suzanne vertelt: “Deze mevrouw was bij ons niet bekend. Ik heb het ziekenhuis gebeld en toen hoorde ik dat de vrouw op bezoek was bij haar zus. Waarschijnlijk wist ze niet dat ze zwanger was en is ze plotseling bevallen.” Een klein interview met de verloskundige hoor je hier.

Bron: AD.nl

Lees ook: vrouw bevalt onverwachts van haar kindje.

3 Comments

 1. 1

  Ik schrik ervan dat dit nieuws moet zijn eigenlijk. Wij vrouwen zijn namelijk gemaakt om ons kind ter wereld te brengen. Dat daar dan politie en ambulance bij nodig zijn geeft meteen weer het welbekende schrikbeeld. Wij hebben het afgelopen jaar ook gedaan in eigen kracht, zonder afleiding van professionals en ben daar iedere dag nog dankbaar voor. Ik word verdrietig van dit ‘nieuws’. Een navelstreng doorknippen hoeft helemaal niet overigens. Gewoon laten zitten, placenta komt even later en het is ook mogelijk om het te laten zitten totdat het kindje het er na 3/4 dagen zelf aftrappelt! Wij hebben het na een uur of 4 af laten binden samen met de toen wel aanwezige verloskundige.

  • 2

   Hallo sandra. Wil wel even op jou bericht reageren… vind het een beetje raar dat jij hiervan schrikt. Het gaat toch echt nog heel vaak mis en dan ben je blij met begeleiding! Als ik alleen was geweest 4 maanden terug had ik hier in nl mijn bevalling niet overleefd! Mijn placenta kwam niet vanzelf en scheurde ook nog. Ook verloor ik veel te veel bloed mede daardoor. Zonder operatie zou mijn dochter dus geen moeder meer hebben! Ik vind het dus knap dat vrouwen het kunnen maar het gaat evengoed mis.

 2. 3

  Joyce, het nieuws was dat een 112-telefoontje “Iemand heeft hier net een baby gebaard, hoe oud? 25, hoe lang zwanger? Weet niet.” of zoiets resulteerde in de passende respons met ambulances en zo, maar dat gelukkig alles in orde was. Sandra schrikt ervan dat het wordt gebracht alsof een probleemloze bevalling zonder medisch ingrijpen het grote nieuws is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*