Een wonder: man zonder testikels wordt tóch vader

man verliest testikels

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Soldaat Shaun Stocker (24) stapte in 2010 in Afghanistan op een bermbom. Hij verloor 70% van zijn zicht, z’n benen en z’n testikels. Hij was bang dat hij nooit vader zou kunnen worden, maar afgelopen kerst mocht hij z’n eerste zoon verwelkomen!

Man zonder testikels wordt vader

De Britse Shaun diende als soldaat in Afghanistan toen hij op een bom stapte. Hij raakte gewond aan onder andere zijn armen en oren en verloor z’n testikels. Hij werd naar een ziekenhuis in Birmingham gevlogen en 8 weken in kunstmatige coma gehouden om de kans op overleving en herstel te vergroten. Artsen slaagden erin om sperma uit zijn lichaam te halen en het in te vriezen, zodat hij in de toekomst toch nog vader zou kunnen worden, mocht hij dat willen. Shaun: “Dat ik wist dat er nog een kans was dat ik op een dag kinderen zou kunnen krijgen, was het enige dat me hielp om mijn verwondingen te accepteren.” En een wonder geschiedde: Shauns werd verliefd op Persia, ze verloofden en Persia werd na een eerste IVF-poging zwanger! Op 25 december 2015 werd zoon Theo geboren.

Shaun: “Dat ik Persia ontmoette, heeft mijn leven veranderd. Ze heeft me geholpen om blij te zijn met wie ik ben en dat we een zoon hebben gekregen is een prachtig einde van een paar zware jaren. Ik kan me nu gaan richten op het op laten groeien van mijn eigen familie.”

Bron: The Mirror

Foto van man via Shutterstock

Bekijk ook deze hartverscheurende foto, waarin een overleden vader in een gezinsfoto is gephotoshopt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*