Australische vrouw bevalt op treinstation

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Je hoort wel vaker verhalen van vrouwen die op vreemde plekken bevallen – vorige week nog beviel iemand in een vliegtuig, en een Nederlandse vrouw beviel voor de deur van het ziekenhuis-, maar er was nog nooit iemand bevallen op een treinstation in Sydney – tot een paar weekjes geleden.

Cecelia uit Sydney was de eerste vrouw die dat overkwam – en vorige week ging ze terug naar het Auburn treinstation om de medewerkers te bedanken die haar hadden geholpen bij de geboorte van dochter Alofamoni Lagi.

Toen Cecelia op 29 september uit de trein stapte, realiseerde ze zich dat de weeën begonnen. Cecelia: “Ik wilde naar de wc en duwde daarom twee vrouwen opzij die daardoor boos op me werden,” vertelt ze lachend, als ze vertelt over het moment dat ze zich realiseerde dat haar dochter niet meer wilde wachten. In plaats van naar de wc besloot ze om hulp te zoeken en het lukte haar om naar het stationskantoor te komen. Daar werd een ambulance gebeld. Maar het meisje kwam er al uit!

Manager Matthew Ward die haar opving in het kantoortje assisteerde bij de bevalling terwijl hij met iemand van de alarmcentrale aan de telefoon zat. Het kleine meisje Alofamoni kwam gezond ter wereld, vertelde Matthew. “Ik was nerveus in het begin, maar het ging allemaal zo snel dat ik daar eigenlijk geen tijd voor had.”  Hij greep thuis meteen naar een biertje. “Als ik dit niet nog eens hoef te doen, vind ik dat prima,” vertelde hij grappend aan 9News.

De kersverse moeder werd gefilmd door beveiligingscamera’s terwijl ze met haar baby, liggend op een brancard, het treinstation werd uitgereden.

Al onze nieuwsberichtjes over bevallingen op vreemde plekken lees je hier.

Bron foto: 9NEws.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*