Koppel hield zwangerschap geheim

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Joanne Lim en haar man Glenn Tan durfden hun omgeving niet te vertellen dat ze zwanger waren. De navelstrengen van hun tweeling waren helemaal verstrengeld, wat grote gevaren met zich meebracht. Maar afgelopen januari beviel Joanne Lim van een gezonde tweeling.

Monoamniotische tweeling

Na verschillende scans kregen Joanne Lim en Glenn Tan te horen dat de tweeling die ze verwachtten een zeldzame conditie had. De tweeling was monoamniotisch: ze deelden dezelfde placenta en vruchtzak. Hierdoor waren hun navelstrengen helemaal met elkaar verstrengeld geraakt. Dit bracht een hoog risicoo met zich mee: 40 – 60 procent van deze kindjes sterft tijdens de geboorte.

Lees ook: premature tweeling overtreft alle verwachtingen en wordt 104 jaar.

Verstrengelde navelstrengen

“Hoe groter ze worden, hoe groter de kans dat de navelstrengen om hun nek komen te liggen en hun bloed en zuurstof afsluiten,” legt Joanne Lim uit. Het koppel besloot om alleen hun dichtsbijstaande familie te vertellen dat ze een tweeling verwachten. “Mensen begrepen niet wat er in ons omging en wij waren zo bezorgd, omdat er elk moment en elke dag iets met ze (de tweeling) kon gebeuren,” vertelt Joanne Lim.

verstrengelde navelstrengen

Bevalling van gezonde tweeling

Gelukkig beviel Joanne Lim afgelopen Januari van een gezonde tweeling. Jenna en Jennise werden met een keizersnee bij 32 weken zwangerschap gehaald. “Het is gewoon geweldig hoe ze er doorheen gekomen zijn. En we hebben zo’n geluk dat het met de meiden zo goed gaat, vertelt Joanne Lim. Nu is het alleen nog wachten op het moment dat de meisjes thuis kunnen komen bij hun ouders en twee grote zussen.

blije ouders van gezonde tweeling

Bron: DailyMail & Yahoo 7 News – Foto ‘Tweeling in bed’ via Freeimages.com/Meral Akbulut

Lees ook: moeder deelt foto van gevlochten navelstreng van haar tweeling.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*