Verloskundige helpt én moeder én baby op de wereld

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wat bijzonder als je eigen kind door dezelfde handen op de wereld wordt geholpen als de handen die bij jouw geboorte hielpen. Verloskundige Daphney Jones Walker hielp pas bij de geboorte van baby Caroline, terwijl ze ook 25 jaar geleden bij de geboorte van Caroline’s moeder Brittany Ellard aanwezig was.

Verloskundige na 25 jaar bij hetzelfde gezin

Brittany Ellard Perryman deelde deze maand een post op Facebook: niet alleen was ze bevallen van een prachtige dochter, maar ook was haar verloskundige Daphney een grote bemoediging. “Toen Daphney de kamer binnenliep, wist mijn moeder onmiddellijk wie het was – na 25 jaar. Mama kon het niet geloven! Ze sprong op en knuffelde Daphney en we huilden allemaal.” Daphney hielp 25 jaar geleden bij de geboorte van Brittany en mocht nu bij de geboorte van haar dochter zijn.

Verhalen over fantastische verloskundige

“Mijn hele leven heb ik verhalen gehoord over Daphney. Ik heb gehoord hoe fantastisch ze was en hoe ondersteunend en geweldig ze was,” vertelt Brittany. Op het moment dat de verloskundige bij haar eigen bevalling de kamer binnenliep, was het dan ook een feestje voor iedereen. “We hebben die avond gegiecheld, verhalen verteld en liefde gedeeld.”

Lees ook: 8x grappige uitspraken van vaders tijdens de bevalling.

Verloskundige helpt bij bevalling van moeder en dochter

De bevalling van Brittany liet langer op zich wachten dan Daphney volgens haar dienst kon blijven. Maar toen de baby na een dag nog niet geboren was, kwam Daphney weer terug. “Daar zat ik dan, 25 jaar nadat ze mij hielp met mijn eerste ademhaling, vertrouwend op Daphney. (…) Caroline kwam die avond, met Daphney bij ons.”

//www.facebook.com/photo.php?fbid=10208547187547275&set=pcb.10208547714400446&type=3&theater

Lees ook: kersverse moeder: “Ik heb geen idee wat ik doe – En dat is oké”

Foto ‘Verloskundige‘ via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*