Hoe overleef ik zwanger de zomer? Tips!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Je bent zwanger en de zomer staat voor de deur. Hoewel je vorig jaar nog plannen maakte voor vakanties en het bezoeken van vrienden, zie je nu tegen zomer op. Hoe maak je de zomer zo aangenaam mogelijk? Hier staan de zomerdips en tips voor je op een rijtje, waardoor je fris en fruitig de zomer doorkomt!

Zomerdip 1: Het is zo heet!

Tip: Met de baby in je buik heb je het al snel enorm warm. Zwemmen is dan echt een aanrader! Het zwemmen is niet alleen rustgevend en verfrissend, maar je voelt je ook heerlijk gewichtloos in het water. Een hele verademing als je al een aantal maanden zwanger bent. Je kunt ook naar plaatsen gaan met airconditioning. Winkelcentra, theaters en bioscopen hebben vaak een ideale temperatuur. Ben je thuis, probeer dan een voetenbadje te maken of maak een washandje vochtig en leg deze op je hoofd.

Bekijk ook: zwangerschapsfotografie onder water

Zomerdip 2: Zweet en uitdrogingtips zwanger zomer

Tip: Draag luchtige zwangerschapskleding van natuurlijke stoffen. Hierdoor kan je huid goed ademen en zal je minder zweten. Blijf ook veel drinken. 2 Liter water per dag helpt om je vochtgehalte op peil te houden. Want door de zon en hitte heb je meer kans op uitdroging. Misschien heb je wel heel veel zin in een koude douche, maar dit is af te raden. Sterke temperatuurwisselingen bevorderen juist uitdroging. Neem een lauwwarme douche, dat krijg je het ook minder heet na het douchen.

Zomerdip 3: Ik lijk wel opgeblazen!

Tip: Zwellingen zijn bepaald niet waar je op zit te wachten. Met de warmte van de zomer zwellen je voeten en je handen meer dan normaal. Houd je voeten daarom zo veel mogelijk omhoog. Wanneer je ergens heen moet, doe dan goede schoenen aan, die ruim genoeg zijn en goede zolen hebben, en die je gewicht ondersteunen. En wat ringen betreft: als er een warme dag aan zit te komen, is het handig om deze bij voorbaat al af te doen. Als je vingers gaan zwellen, kunnen de ringen gaan knellen en moeten ze er deskundig afgezaagd worden…

tips zwanger zomer heetZomerdip 4: Help, ik krijg een zwangerschapsmasker!

Tip: Veel zonnebrand en een hoedje zijn de enige hulpmiddelen waarmee je de vorming van een zwangerschapsmasker kunt tegengaan. Het krijgen van pigmentvlekken op de huid in het tweede en derde semester van de zwangerschap is niet ongewoon. De verkleuring van de huid op het gezicht kan soms net op  een masker lijken. Het beste is om felle zon zo veel mogelijk te vermijden. Ga je toch de zon in, gebruik dan een hogere factor zonnebrand dan normaal.

Zomerdip 5: Verveling

Tip: Doordat je minder energie hebt, kan je niet alles meer doen. Maar op de bank hangen wordt ook saai. Je kunt van tevoren al een lijstje maken met wat je nog wilt doen in de zomer. Een oude serie helemaal doorkijken, een uitstapje maken naar een zwembad, hobby’s oppakken waarbij je kunt blijven zitten, of het maken van lekkere smoothies en ijsjes. Zo kom je de zomer wel door.

Lees ook verder over de leukste winkels voor zwangerschapskleding

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*