Verloskundige haalt eigen baby!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Gelukkig had Megan 11 jaar ervaring als verloskundige, want terwijl haar man nog onderweg was naar huis en haar peuter in een andere kamer tv zat te kijken, beviel Megan thuis van een dochter!

Verloskundige haalt eigen baby

Megan Waley was 40 weken en 2 dagen zwanger toen ze beviel van een prachtige dochter: Emery Patrice Whaley. “Ik kan niet geloven dat ik haar hier zelf heb gehaald,” vertelde ze aan de pers, terwijl ze in haar huiskamer stond.

verloskundige haalt eigen baby thuis

Onverwachte thuisbevalling

De dag dat Emery geboren werd, begon heel gewoon: Megans man David ging naar zijn werk, haar 12-jarige zoon Jakob ging naar school en haar 2-jarige peuter Deegan bleef thuis. Rond 9.00 uur voelde Megan weeën en ze belde haar man om naar huis te komen. Ze was van plan om rond 10.30 uur als hij thuis kwam, samen naar het ziekenhuis te gaan, om daar te bevallen. Maar het liep anders.

Rol van verloskundige

Nog voor David thuis was, voelde Megan, die dus al 11 jaar verloskundige is, dat de baby niet lang op zich zou laten wachten. Ze belde haar man of hij de ambulance wilde bellen en bereidde zich ondertussen voor op een thuisbevalling. “Ik schoot in de rol van verloskundige en wist wat me te doen stond,” vertelt ze.

Lees ook: Verloskundige helpt én moeder én baby op de wereld

Zorgzaam zoontje

Rond 10.20 braken de vliezen. Deegan, die niet helemaal doorhad wat er gaande was, zorgde zo goed hij kon voor zijn moeder. “Mijn zoon haalde een pakje sap voor me, stak er een rietje in en vroeg me of ik sap wilde,” vertelt Megan. “Toen vroeg hij me of ik samen met hem ‘PAW Patrol’ wilde kijken.”

Met eigen handen opgevangen

Terwijl Deegan zijn geliefde tv-show keek, beviel Megan al van het hoofdje van de baby. “De belangrijkste regel is: ‘laat de baby niet vallen’,” vertelt ze. “Dat bleef door mijn hoofd gaan, omdat we een tegelvloer hebben. (…) Dus ik perste ze hard ik kon en gebruikte mijn handen om haar op te vangen toen ze geboren werd.”

Babyzusje

Megan wikkelde Emery in handdoeken en toen de pasgeboren baby begon te huilen, kwam Deegan weer binnen. “Hij hield zijn handen uit elkaar alsof hij wilde zeggen ‘wat is er gebeurd?’ Opeens had hij er een babyzusje bij.

Deegan en Emery geboorte thuis

Trotse echtgenoot

Ondertussen belde Megan met haar man David en liet hem het huiltje van Emery horen. “Ik wist dat dit Deegan niet was,” grapt David. Maar pas toen hij thuisgekomen was en zag dat het goed ging met zijn vrouw en dochter was hij helemaal gerust. “Ze is een fantastische vrouw. Ik ben erg trots op haar,” zegt David.

Bron: Today Parents

Bekijk ook dit filmpje: Britse man helpt eigen dochtertje op de wereld

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*