Ervaringen met de verloskundige

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen blogt elke week over haar zwangerschap. Lees hier de blog van week week 18 en week 19. Deze week een special: ze blogt over de bezoeken aan de verloskundige. Hoe is dat? 

Wat moet je regelen als je zwanger bent?

De bezoeken aan de verloskundige, daar is genoeg over te melden, dacht ik zo. Ik moet wel even goed graven in mijn herinnering. Hoe was dit ook alweer, de allereerste keer naar de verloskundige? Ik kan me nog goed herinneren dat het wel 1 van de eerste dingen is die ik me had bedacht toen ik erachter kwam dat ik zwanger was: EN NU? Wat moet je doen?

Hoe vind je een verloskundige?

Een verloskundige zoeken. Op basis waarvan doe je dat? Ik heb gewoon iemand gevraagd: ‘Bij wie zat jij?’ ‘Tevreden?’ Mooi, dan ga ik daar ook heen. En dus heb ik gebeld. “Hoi! Ik ben zwanger en ik wil me aanmelden.” Dan wordt meteen ook de eerste afspraak gepland. Een intake met een eerste echo. Deze had mijn kerel ingepland. Maar dat was niet heel handig gepland, in zijn vakantie. En dus moest ik dit later  verplaatsen. Dit betekende dat onze eerste meeting met de verloskundige alleen een echo was en ik later in mijn eentje de intake heb gedaan.

foto echo 2Hoe verloopt een bezoek aan de verloskundige?

Die eerste echo: na een korte introductie en een paar praktische vragen konden we al snel over naar het beeld. Hierover kun je meer lezen in het blog van week 8-11. Ik was er een beetje vanuit gegaan dat dit een uitwendige echo zou zijn en daar begonnen we ook mee, echter er viel toch niet genoeg te zien… Gevolg? Broek uit, onderbroek uit en een joystick tussen je benen… Even een beetje ongemakkelijk, maar als snel was ook hier een rationele keus gemaakt. Straks als ik beval dan zullen ze me toch ook in een dergelijke staat zullen zien, erger nog denk ik. Dus verstand op nul en hoppa benen wijd. Ga maar dan. Vreemd, want je vindt het ineens al minder erg als die koffieboon zichtbaar is.

Hoe ziet de intake bij de verloskundige eruit?

De intake bestond vooral uit praktische vragen over wie je bent en over eventuele ziektes in je familie waarmee rekening gehouden moet worden. Vragen over je eigen fysieke en mentale gesteldheid. Zijn er in beide opzichten dingen die ze moeten weten of rekening mee moeten houden? Goed dat dit gedaan wordt hoor! Ik heb namelijk wat lichamelijke dingen, waar rekening mee gehouden moet worden. Mijn heupen zijn bijvoorbeeld niet de sterkste, en die zullen het straks toch zwaarder te verduren gaan krijgen… We gaan het beleven!

Lees ook: verloskundigepraktijken in het zonnetje.

Foto: Verloskundigepraktijk De Bakermat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*