Verloskundigenpraktijk in het zonnetje: Flow uit Stadskanaal

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

flow vpJe verloskundige: je rots in de branding, je steun en toeverlaat! Op ons oproepje op Facebook met de vraag welke praktijk we in het zonnetje moesten zetten, kregen we bijna 100 reacties. Vandaag: verloskundigenpraktijk Flow uit Stadskanaal. Zij hadden een landelijke primeur in 2014! En in deze blog vertellen ze waar hun naam Flow vandaan komt.

”Superlieve verloskundigen, ze staan ALTIJD voor je klaar! Dank jullie wel. Een dikke 10!” Het gastenboek van verloskundigenpraktijk Flow staat vol enthousiaste reacties van moeders. De praktijk uit Stadskanaal bestaat nog niet zolang: op 1 januari 2010 is hij gestart door Maaike Bos en Jolanda Prins, en vanaf augustus 2011 kwam Joske Huitema het team versterken. In deze blog vertellen ze meer over hun werk en de praktijk.

flow praktijkMaaike: “Zodra een vrouw een positieve zwangerschapstest heeft, kan ze zich aanmelden bij onze praktijk. Ze komt daarna regelmatig bij ons op het spreekuur. In het begin iedere 3 weken, vanaf 30-31 weken zwangerschap iedere 2 weken, en vanaf ongeveer 36 weken iedere week. We maken regelmatig een echo van de zwangerschap, meten de bloeddruk, voeren bloedonderzoek uit en bespreken alle vragen van de zwangere en haar partner. De echo’s maken we dus zelf in onze praktijk.” Bernice schrijft hierover in het gastenboek: “Wat hebben wij een toptijd gehad bij jullie zeg! We vonden het altijd een feestje om naar jullie toe te gaan. Iedere controle was weer speciaal. We kregen veel echo’s mee, supermooi als herinnering.”

verloskundigen flowPrimeur

Verloskundigenpraktijk Flow is gevestigd in een mooi wit, statig gebouw in het centrum van Stadskanaal. En wat een hippe roze/grijze inrichting! De verschillende geboortekaartjes hangen in een witte houten boom en op drie spiegels zijn de namen geschreven van de pasgeboren baby’s. De praktijk had in 2014 een primeur: de eerste baby van 2014 in Nederland was aan hun praktijk verbonden! Op 1 januari om 00.14 is Xandro, zoon van Mike en Joke, geboren. Flow kwam hiermee zelfs in het nieuws.

flow verloskundigenpraktijkVisites

Hoe ziet een werkdag van een verloskundige bij Flow eruit? Maaike: “Onze spreekuren worden afgewisseld met diensten. Meestal hebben we twee dagen spreekuur achter elkaar en dan ook twee dagen dienst. Tijdens de diensten kunnen we opgeroepen worden voor bevallingen of andere spoedgevallen. We nemen dan ook de telefoontjes aan en rijden visites. Tijdens het rijden van visites gaan we op bezoek bij pasbevallen moeders en hun baby’s en controleren we hen.”

geboortesBlije ouders en baby’s

Op de Facebookpagina van Flow verschijnt elke maand een overzicht met de tientallen baby’s die geboren zijn. Leuke service zeg! Ook vind je daar foto’s van baby’tjes en de praktijk, en delen ze bijzondere gebeurtenissen. Jolanda: “Ik denk dat het meest bijzondere dat we in onze praktijk hebben meegemaakt is het zelf zwanger zijn en moeder worden. Bij beide zwangerschappen en bevallingen waren we nauw betrokken bij elkaar en dat was wel erg bijzonder. Maaike heeft een zoontje van 2 jaar en is nu zwanger van haar tweede kindje en Jolanda heeft een zoontje van een half jaar. En waar we het meeste trots op zijn, is hoeveel blije ouders en baby’s we al hebben mogen helpen in de afgelopen 4 jaar!”

Op de vraag waar de naam Flow vandaan komt, antwoorden ze: “We wilden graag een korte pakkende naam. In de verloskunde staat Flow voor de doorbloeding van de navelstreng. Dat vonden we wel erg toepasselijk. In de psychologie staat flow voor positieve energie. Dat vonden we ook wel erg goed op onszelf slaan.” Tot slot geven Maaike en Jolanda aanstaande ouders nog een belangrijke tip: “Luister naar alle goede adviezen van de mensen om je heen, maar hou je vast aan je eigen gevoel!”

Bekijk ook: fascinerende MRI-beelden van een geboorte.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*