Top 4 grootste baby’s van 2015

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Een gemiddelde baby is ongeveer 51 centimeter lang en weegt ongeveer 3500 gram. Maar deze baby’s zijn wel dubbel zo zwaar!

4x de dikste baby’s van 2015

Als je ze ziet liggen, kun je je niet voorstellen dat het pasgeboren baby’s zijn. Vergeleken met een gemiddelde baby lijken het wel reuzen.

Lees ook: 3 x de grootste verrassingen op het kraambed in 2015.

1. Raja Ram Kalawati Hospital, India

Geboortegewicht: 13,4 pond
Met een geboortegewicht van 13,4 pond is dit de grootste baby van 2015. De Indiaase moeder Firdous Khatun beviel in november. De bevalling van deze zware jongen duurde maar 15 minuten! Firdous Khatum is moeder van 9 kinderen die een gemiddeld geboortegewicht hebben van 7,3 pond.

2. St. Joseph’s Women’s Hospital, Florida

Geboortegewicht: 12,8 pond
Avery is een goede tweede zwaarste baby. Hij werd geboren in februari. En wat het nog spectaculairder maakt, is dat zijn moeder Maxxzandra Ford niet wist dat ze zwanger was, tot ze 35 wegen zwanger was! Ze vertelt over haar bevalling: “Toen ik voelde dat zijn hoofd eruit was, wist ik dat hij zwaarder was dan 10 pond.”

3. West Penn Hospital, Pennsylvania

Geboortegewicht: 12,4 pond
Isaac Michael Hall werd in mei geboren. Hij was 63,5 centimeter lang! Toen Isaac geboren werd kon hij al kleding aan die andere kinderen met 6 maanden dragen.

4. University Hospital of Wales, Cardiff

Geboortegewicht: 11,4 pond
Aaron woog meer dan zijn twee broers samen! Zijn ouders Saima en Munawar Amaf waren in shock toen ze zagen hoe groot Aaron was. Hij werd geboren in oktober.

Bron: The Huffington Post

Bekijk ook de foto’s van deze kleine baby: mama post foto’s van haar baby met willekeurige spullen uit huis.

One comment

  1. 1

    Ik vraag me dan af hoe baby’s zo zwaar komen. Men denkt vaak dat ze dan goed gevoed/ heel gezond zijn maar dat weet ik niet zo net. Kijk maar naar baby’s die te groot zijn door zwangerschapssuiker. Hoe dan ook, het komt meestal helemaal goed met zo’n topzwaar kindje. Mijn broers wogen alledrie rond de 10 pond, mijn man en zonen 9 à 9,5 pond en mijn dochter woog bijna 11 pond (5370 gram). Ze zijn allemaal groot en breed gebouwd maar niets te zwaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*