Tweeling wordt meer dan 5 weken na elkaar geboren

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Hun ene kindje werd op Valentijnsdag geboren, maar hun andere kindje liet nog op zich wachten. Kristen en Ian verbleven in het ziekenhuis tot hun dochter Madelyn ook geboren werd: ruim vijf weken later.

Zwanger van een tweeling

Kristen en Ian Miller waren nog niet zo lang getrouwd toen ze zwanger werden. Bij hun eerste echo vroeg de dokter of er tweelingen in hun familie waren. “Wij zeiden natuurlijk ‘nee’. Op dat moment dachten we van ‘wat is er aan de hand?’ vertelt Kristen. “Ze (de dokter) zei: ‘Nou, nu wel!'” vertelt Ian.

Valentijnsbaby

Kristens zwangerschap verliep voorspoedig. Maar toch werd hun zoontje Micah te vroeg geboren. Kristen was nog maar 22 weken toen ze weeën kreeg en haar vliezen braken. De dokter wist de bevalling van Micah nog 2 weken te rekken: tot de 24 weken en 1 dag. Precies op Valentijnsdag werd Micah geboren.

tweeling twee weken na elkaar geboren

Uitgestelde geboorte van tweede baby

Vanaf de geboorte van Micah was het wachten op zijn tweelingzusje. Omdat de baby’s in verschillende vruchtzakken met verschillende placenta’s zaten, was er een kans dat de geboorte van het tweede kindje uitgesteld kon worden. “We zeiden ‘als er iets is wat haar langer erin kan houden, dan willen we dat doen.’ Alles wat ze zeiden was: ‘Ja het is mogelijk’ met een hint dat het onwaarschijnlijk was.”

Lees ook: ontroerend filmpje: premature tweeling laat elkaar niet los

Kristen kreeg strikte bedrust voorgeschreven en zo bleef het stel in het ziekenhuis. Ook hun eerste huwelijksdag moesten ze in het ziekenhuis vieren. Wat de dokters als onwaarschijnlijk zagen, gebeurde: de geboorte van hun tweede kindje liet op zich wachten.

38 dagen verschil tussen geboorte tweeling

Na iets meer dan 5 weken kondigde ook baby nummer twee zich aan. De tweeling verschilt 38 dagen van elkaar. Na een lastige tijd is het gezin nu superblij dat alles goed gaat. De kindjes liggen nog in het ziekenhuis, maar maken het goed. “Het enige dat me erdoor geholpen heeft, is om te zeggen “God heeft alles onder controle,” vertelt Kristen.

Bron: WBIR.com

Lees ook: Deze lieve tweeling is er een op duizenden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*