Prachtige foto’s van baby ‘met de helm op’

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

On-ge-loof-lijk, wat bijzonder! Geboortefotograaf Jane McCrae maakte pas iets unieks mee: ze fotografeerde de geboorte van een baby die met de helm op geboren werd. Oftewel: nog in de intacte vruchtzak. Ze maakte deze prachtige foto’s, en kreeg enorm veel reacties van mensen die onder de indruk waren van de bijzondere plaatjes.

Verwondering om baby nog in vruchtzak

Op haar blog vertelt de fotografe wat meer over deze speciale bevalling. Jane: “Toen ik de foto’s op Facebook zette, had ik niet verwacht dat er zoveel (internationale) aandacht voor zou komen! Zoals je op onderstaande (expliciete) bevallingsfoto kunt zien, was moeder Natalia net zo verwonderd als jij en ik. I just LOVE the look on her face! Deze foto ontkracht de gewoonlijke angst dat bevallen pijnlijk is en dat je heel bang moet zijn voor een bevalling.”

bevalling helm op vlies

Op haar blog vertelt Jane wat over de achtergrond van de foto’s: “Net als bij andere geboortes, was ik zo bevoorrecht om hier aanwezig te zijn. Het was een mooie zonnige dag en de middagzon scheen door de keukendeur. Ik besloot geen flitslicht te gebruiken om scherpe foto’s te krijgen. Toen het hoofdje van haar kindje naar buiten kwam, zei Natalia: ‘Oh, ze heeft geen haar!’. Haar verloskundige vertelde haar toen dat het het vlies was wat ze voelde.”

bevalling vlies membraan

Tranen stroomden over mijn wangen

Jane: “Toen dit alles gebeurde, leek het of de tijd stil stond. Wat een ervaring om deze krachtige moeder te zien bevallen. Met compleet vertrouwen in haar lichaam liet ze de baby langzaam geboren worden. Ik heb best vaak tranen in mijn ogen als ik bevallingen fotografeer, maar dit keer stroomden de tranen over mijn wangen vanachter de camera. Bevallingen blijven me enorm verwonderen, het blijft een wonder! Ik wil Natalia ongelooflijk bedanken dat ik dit verhaal en deze foto’s met de wereld mag delen.”

FBincaulseries

Bekijk ook: moeder deelt foto van gevlochten navelstreng van haar tweeling.

Geluk, voorspoed en paranormale gaven

Dit kindje is ‘met de helm op geboren’. Dit betekent dat de vliezen nog niet zijn gebroken. Het is heel zeldzaam dat zoiets gebeurt, en nog zeldzamer dat je dit kunt fotograferen. Aan kinderen die nog in de vruchtzak worden geboren, worden paranormale krachten toegekend. Ook werd vroeger gezegd dat ze geluk en voorspoed zullen hebben, en dat ze niet kunnen verdrinken. Dit is de reden dat zeemannen zulke mensen graag meenamen op zee. Jane: “Zoals je op deze foto’s kunt zien, brak dit kindje haar eigen vruchtzak. Oma vond het vlies later in het water en laat het hieronder op de foto zien.”

FL4A5200

Bekijk ook: pasgeboren kindje wil moeder niet loslaten. Prachtig!

9 Comments

 1. 1
 2. 2

  Mijn moeder zei vroeger tegen mij:Jongen, je bent met de hoed op geboren.
  Nu weet ik wat zij er mee bedoelde.
  Ik heb altijd een gevoel gehad dat ik over speciale gaven beschikte.
  Zo ben ik erg goed in het vooruitzien van nummers en heb al meerdere keren de Nederlandse en Duitse lotto gewonnen.

 3. 3

  Hallo. Ik vraag me af of, wat er geschreven staat over “met de helm op geboren. wel waar is. Mijn oudste zoon is in 1962 met de helm op geboren maar we hebben nooit gedrag van hem gezien dat toe te schrijven aan die z.g. helm. Integendeel. Hij is 1 maand geleden gestorven aan kanker.(51 j.) Dus geluk heeft het hem niet gebracht. Integendeel.
  Groeten
  A.v.d. Wouw

  • 4

   Naar om dit te moeten lezen en hierdoor wil ik een reactie achter laten. Ik ben ook in 1962 met de helm op geboren en ook ik kan zeggen dat m’n leven niet over rozen gaat. Dus in mijn ogen klopt deze stelling niet.

  • 5

   troost je maar je zoon heeft het goed nu in de hemel ik laat u weten dat ik zelf ook met de helm op geboren ik heb er ook veel ervaring mee om te weten hoe het is zo te zijn

 4. 6
 5. 7

  Ik heb met de geboorte van mijn zoon erg moeilijk gehad en de negen maanden goed ziek geweest. Verder moeizame bevalling en moest met de verlostang gehaald worden.
  Met zijnjongere jaren achter gekomen, dat hij paranormaal begaafd is en hoog sensitief.
  Mijn vraag of het niet erfelijk is, want het zit in de familie.

 6. 8
 7. 9

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*