Oh nee! Je babynieuws op Facebook – door iemand anders!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Hopelijk heb je het niet zelf meegemaakt, maar je kent ongetwijfeld de verhalen: dat de allereerste babyfoto op Facebook wordt gezet, maar níet door de ouders. Of dat je nog niet eens al je vrienden hebt kunnen bellen of appen, maar dat iemand je al heeft gefeliciteerd via je Facebook, inclusief de naam van het kindje! Deze vrouwen overkwam het. Ook geven we je 3 tips om zo’n nare situatie te voorkomen.

Anderen maakten hun babynieuws bekend op Facebook

Kelly: “Ik kwam na de keizersnede terug op mijn kamer. We hadden alleen nog de ouders gebeld om het nieuws en de naam te vertellen. Natuurlijk belden de kersverse opa’s en oma’s hun eigen broers en zussen, waarop een van hen besloot om ons op Facebook te feliciteren. Met de naam erbij! Ik had nog niet eens de kans gehad om zelf vrienden te bellen om het nieuws te vertellen. Het was toch aan ons om de naam bekend te maken?! Ik snap echt niet dat mensen zó dom kunnen zijn. M’n kind is bijna 2 maar ik kan er nog zó kwaad om worden!”

Anouk: “Helaas herkenbaar, mijn beste vriendin las op Facebook dat ik was bevallen doordat anderen mij feliciteerden op mijn pagina. Ik ben er nog steeds verdrietig over…”

Daisy: “Bij ons ook gebeurd…. en niet eens door iemand die wij kennen, maar door de baas van m’n moeder… De trotse oma had in groepsapp van haar werk gemeld dat ons meisje geboren was. En haar baas vond het nodig om haar te feliciteren op Facebook. De eerste berichtjes kwamen al binnen terwijl we nog niet eens thuis waren!”

Sonja: “Ik heb ’t meegemaakt en was er vreselijk verdrietig over… Onbegrijpelijk dat mensen dit doen… In mijn geval geen foto maar felicitaties van de overbuurvrouw toen ze zag dat ik met de baby thuiskwam uit het ziekenhuis. Toen ik nog helemaal rozig van de bevalling was, had zij mijn nieuws al wereldkundig gemaakt en voor ik het wist, werd ik overladen met berichtjes… Terwijl ik zo graag zelf het nieuws had willen brengen… op een voor mij geschikt moment en een door mij gekozen manier.”

Michelle: “Dat is na de geboorte van mijn zoontje ook gebeurd. Zelfs foto’s die ik helemaal niet op Facebook wou hebben! Ik snap nog steeds niet hoe je daarbij aan de ouders voorbij kan gaan.”

Esther: “Bij ons ook gebeurd. M’n zwager feliciteerde ons al via Facebook, terwijl ik mijn zus nog niet gebeld had. Toevallig is ons zoontje op de verjaardag van mijn schoonmoeder geboren. Wij hadden haar er als een van de eersten bij gehaald, zodat ze hem nog even kon zien voor dat de visite kwam. Mijn zwager was er op dat moment, vandaar dat zij het net iets eerder wisten. Vind het echt niet leuk! Mijn zus trouwens ook niet.”


Lees ook: verkeerd verzonden appje eindigt in kraambezoek.

Manon: “Ik wilde eigenlijk nog wel de rest van de dag rust en eigenlijk alleen mijn dierbaren iets laten weten, maar ik kwam terug op de kamer na de keizersnede en mijn telefoon stond roodgloeiend.”

Saskia: “Nog geen twee uur na de geboorte ontplofte mijn tijdlijn al. Heel lief van degene die ons op Facebook feliciteerde, maar het was veeeel te vroeg!”

Danielle: “Toen mijn dochtertje was geboren had mijn schoonbroertje meteen trots op zijn Facebook gezet dat hij oom was geworden (superleuk en lief natuurlijk), maar ik kreeg al priveberichtjes/whatsappjes/belletjes voordat ik me überhaupt met Facebook/Whatsapp bezighield om het bekend te maken.”

Claudia: “Ik heb het zelf meegemaakt en ik kan je zeggen dat het geen pretje is als meerdere familieleden al op Facebook pronken met je kindjes naam en sommigen zelfs een foto, terwijl moeder en kind nog bijkomen van alles in het ziekenhuis… Het is in oktober gebeurd maar het zit me nog steeds hoog…..”

Hoe voorkom je dat anderen het babynieuws bekendmaken?

1. Spreek met vrienden en familieleden af dat zij niets op Facebook zetten, totdat jij dit hebt gedaan. Laat hen dit ook communiceren naar degenen aan wie zij het grote nieuws vertellen.

2. Zet je Facebook-tijdlijn op privé: zo kan niemand je alvast feliciteren zonder dat jij het nieuws openbaar hebt gemaakt.

Schermafbeelding 2016-03-29 om 15.12.08

3. Plaats een paar weken voor de uitgerekende datum een plaatje als dit op je Facebook:

babynieuws

Lees ook: je zwangerschap bekendmaken via Whatsapp met deze plaatjes

Bron: Facebook

One comment

  1. 1

    Onze kleine is met een spoedkeizersnede ter wereld gekomen en moest aan de beademing. Een aantal uren later moest hij in de ambulance naar een ander ziekenhuis met intensive care voor baby’s. Het nieuws was amper bekend en de eerste felicitaties kwamen binnen op facebook! Ik was zo boos. Direct eraf gehaald en gevraagd om begrip. Pas toen hij van de beademing was en weer terug was in onze eigen stad hebben we het verhaal gedeeld op facebook.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*