Ode aan de kraamverzorgende

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Lieve kraamverzorgende,

We deden onze voordeur open en liepen ons huis binnen. Het was nog precies zoals we het hadden achtergelaten, maar toch was alles anders. We hadden onze baby bij ons. Die nacht waren we papa en mama geworden, en nu gingen we alles voor het eerst doen. Voor het eerst een luier verschonen, voor het eerst een baby aan de borst, voor het eerst zo’n huilend kindje met krampjes troosten. Zoiets kan heel heftig zijn, en eng, en moeilijk, maar gelukkig was jij daar.

Je liep ons huis binnen met een grote geruststellende glimlach, en je hielp ons de eerste dagen. Met alles. Je legde geduldig uit hoe vaak we zo’n luier eigenlijk moesten verwisselen, en waar je allemaal op moet letten als je borstvoeding geeft. Als we ’s middags wakker werden, was er gestofzuigd, hing er zo’n heerlijke geur van schone was en lag de baby tevreden te slapen. Je gaf ons om de dag een fijn schoon bed, je bakte verrukkelijke omeletten voor de lunch en liet de lekkerste fruitsalades achter in de koelkast.

Je hield me in de gaten – lag er geen borstontsteking op de loer, vond ik die gebroken nachten nog wel te doen, hoe ging het met de hechtingen? En dit alles op zo’n natuurlijke manier – ik voelde me geen moment bemoederd, ongemakkelijk of gecontroleerd, nee, ik voelde me in superveilige handen. Je kwam voor ons op toen de verloskundige veel te bezorgd was. Je leerde ons de baby in bad doen en gaf ons tips die je misschien officieel niet mocht geven, maar die je deelde van moeder tot moeder.

Wat was het fijn dat jij er was! Je maakte onze kraamweek tot een van de mooiste weken uit ons leven – misschien wel de mooiste. En daarom moest ik wel eventjes een traantje wegpinken toen je wegging – maar dat kan ook met de hormonen te maken hebben :)

Dank aan alle kraamverzorgenden. Wat is het fijn dat jullie er zijn! Bedankt voor jullie goede zorgen, dat jullie de bijzondere kraamtijd nóg zoveel mooier maken. Alles wat wij – kersverse ouders –  van jullie moeten doen is genieten. Bedankt dat jullie zo hard werken. Dat jullie ons om leren gaan met onze nieuwe rol en dat jullie zo lief voor de baby zijn. Dat jullie nét dat beetje extra geven om onze kraamweek nóg mooier te maken. We kunnen niet zonder jullie. Duizendmaal dank!

Foto: “Baby loves bath” door Jerry Lai, licentie Creative Commons Attribution 2.0

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*