8 valkuilen tijdens het kiezen van een babynaam

babynamen valkuilen die je niet wil maken

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het kiezen van een naam voor je baby’tje is superleuke en belangrijke beslissing. De één is er zo uit welke naam het kindje krijgt en de ander weet het pas als de baby geboren is. Maar er zijn een aantal valkuilen waar jij niet in wilt trappen, als jij de definitieve babynaam kiest.

Valkuilen tijdens het kiezen van de naam van je kindje

1. Jij kiest de babynaam, niet jouw familie of vrienden.

Je zult misschien merken dat de omgeving zich gaat bemoeien met de babynaam. Je krijgt ongevraagde adviezen en je hoort waarschijnlijk genoeg negatieve opmerkingen langskomen over babynamen. Laat dit je niet weerhouden van het kiezen van de naam die jij mooi vindt. Het is zonde als je later spijt hebt van de keuze die hebt gebaseerd op andermans mening. Dus ga voor die prachtige naam en laat je niet van de wijs brengen.

2. Past het bij de naam van de broertjes of zusjes?

Er zijn een aantal namen die heel mooi op elkaar aansluiten. Let er dus op dat de babynaam die jij kiest, past bij die van je andere kinderen. Wil jij weten welke namen goed bij elkaar passen? Op onze Babynamensite staan bij veel namen een aantal bijpassende namen.

3. Wijs een babynaam niet af omdat het ‘te hoog’ in de babynamen top 100 staat.

Of jij de naam mooi vindt, is veel belangrijker dan hoe populair deze babynaam is. Dat jij de naam mooi vindt, is belangrijker dan hoe populair de naam is. En je kindje heeft er later ook nooit last van dat hij zijn naam moet spellen. ;) De nieuwkomers in de babynamen top 100 van 2015 vind je hier.

Lees ook: Bedenk dit als je een naam voor je baby kiest- 10 tips

4. Een naam schrappen, omdat ‘ie te ‘ongebruikelijk’ is.

Dat de naam niet veel voorkomt, betekent niet dat het geen leuke naam is. Trends veranderen snel; zo zien we dat unisex namen steeds meer voorkomen. Wie weet ben jij wel een trendsetter met jouw babynaam! Maar houd wel rekening met de volgende tip…

5. ‘Hoe schrijf ik dat?’

Let er op dat je de schrijfwijze van de babynaam niet te ingewikkeld maakt. Je kunt de naam Jayden, namelijk op een heleboel verschillende manieren schrijven: Jaiden, Djeden, Djayden, Jaydan, en ga zo maar door. Je mag natuurlijk creatief zijn, maar zorg dat jouw kindje zijn of haar naam nog kan schrijven ;).

6. De bijnaam van je kindje kun je helaas niet controleren…

Hoe hard je het ook probeert, een bijnaam heb je niet in de hand. Laat het je er dus niet van weerhouden om een naam te kiezen die jij mooi vindt.

7. Je kindje zal deze naam voor altijd dragen.

Door de naam te verkleinen, zal het heel schattig klinken als je kindje nog klein is. Maar let er wel op dat je kindje zal opgroeien tot een volwassen man of vrouw, en ook dan draagt hij of zij de naam nog met zich mee. Er zijn trouwens een heleboel namen die superleuk zijn als je ze verkleint, zoals Floortje, Maartje en Guusje.

8. Communication is key

We zien het vaak gebeuren dat partners hun favoriete babynamen niet bespreken, waardoor  ze niet weten wat de namen voor elkaar betekenen. Het kan zijn dat jij veel waarde hecht aan de naam door bijvoorbeeld een bepaalde gebeurtenis. Het kan helpen om rustig met elkaar door te spreken waarom jullie die naam voor jullie kindje kiezen.

Wil jij inspiratie opdoen voor babynamen? Lees dan ook deze blogs:

>> Top 20 Israëlische babynamen

>> Dit is de langste babynaam van 2015 – en andere weetjes

>> De mooiste Scandinavische namen op een rijtje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*