Moeder maakt selfie in haar ondergoed om schaamte aan de kant te zetten

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

“Ik had mijn eerste sessie met een Personal Trainer en het eerste dat ze tegen me zei was: ‘Je wilt duidelijk je oude gewicht weer terug van voor de baby.’ Het was geen vraag, het was een statement. En het maakte me woedend!” Zo begint Mel Rymill haar Facebookstatus. Ze bindt de strijd aan met iedereen die vindt dat vrouwen zich moeten schamen om hun post-zwangerschapslichaam.

Geen schaamte om post-zwangerschapslichaam

Mel gaat stevig verder met haar relaas over waarom vrouwen zich niet zouden moeten schamen om hun uiterlijk na de bevalling:

“Ik verbeterde haar beleefd door simpelweg te zeggen ‘mijn doel is om mijn kernkracht en uithoudingsvermogen terug te krijgen… Ik ben niet bezorgd om hoe mijn lichaam eruit ziet, maar wel om hoe het functioneert.'”

“Maar het liet me nadenken. Net bevallen vrouwen wordt gezegd dat ze er goed uitzien als ze weer terugkeren naar hun pre-zwangerschapslichaam, wat snel tot de aanname leidt dat ze er slecht uitzien als ze wat extra gewicht houden. Dunne mensen worden beneden omdat ze geen vet hebben of te schande gezet omdat ze zich blijkbaar uithongeren. Wulpse vrouwen worden of als dik gelabeld en te schande gezet of ze worden als dapper gezien, omdat ze zich goed voelen in hun eigen huid. Er is altijd druk.”

Lees ook: mijn echte post-zwangerschapslichaam.

“Niemand zit 100% van de tijd lekker in zijn eigen vel. Het steeds labelen van mensen en het drukken van verwachtingen die te maken hebben met deze labels op mensen is schadelijk voor iedereen… inclusief voor hen die labelen. Waar we ons druk over zouden moeten maken, is of het goed gaat met mensen, niet om ze eruit zien.”

“Dus hier ben ik. Ik zal niet klaar zijn voor een magazine, mijn kut-onderbroek en nacht-voedingsbeha zullen zeker niet stralen op de catwalk in de nabije toekomst, mijn haar is vet, ik heb geen make-up op, mijn lichaam is zompig en overvloedig, en ik ben er niet eens zeker van dat ik me helemaal goed voel. Maar ik ben sterk. Mijn lichaam is gezond. Ik ben badass als een gek! Het maakt me niet uit wat de maatschappij van me wil. Dit is wat ik te bieden heb.”

//www.facebook.com/photo.php?fbid=10156244371815511&set=a.10150399405725511.622542.543190510&type=3

Lees verder: “Nederlandse moeders zijn de relaxste moeders van de wereld!”

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*