“Mijn vader zit de hele dag in een koelkast”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wat je kinderen denken dat jij heel de dag doet, is waarschijnlijk best wel anders dan wat je in werkelijkheid doet. Probeer het maar uit: vraag hen maar wat jij voor werk doet. En? Wat geven jouw kinderen voor antwoord?

Wat kinderen denken wat hun ouders voor werk doen

75% van de ouders denkt dat hun kinderen weten wat zij voor werk doen. Maar voor 2-6 jarigen is er een dunne scheidslijn tussen fantasie en werkelijkheid. Dat zien we wel in de antwoorden die ze gaven. Viking zette een paar illustraties op een rijtje:

“Mijn papa doet het bier in de flessen.” – Technisch engineer bij een bierbrouwerij.
Mijn mama brengt altijd kadootjes rond.” – Koerier.
Papa is botendokter.” – scheeps dieselmonteur.
Mijn mama werkt met oude mensen die weer baby worden.” – zorghulp op PG afdeling.

Lees ook: Opvoeden, wat als iedereen iets anders zegt?

Fantasie en werkelijkheid – een dunne scheidslijn

“In de kleuterperiode is de scheidslijn tussen fantasie en werkelijkheid nog niet zo duidelijk. De oudere peuter en kleuter kunnen heel intens genieten van sprookjes en verhaaltjes. Het denken van de kleuter corrigeert hen nog niet als ze een verhaaltje of sprookje horen. Volwassenen lezen ook fantasieverhalen, maar hun denkvermogen toetst daarbij steeds af of wat er in het verhaal gebeurt, ook daadwerkelijk kan gebeuren. Met andere woorden wat is fictie en wat is werkelijkheid,’’ vertellen Gitty Feddema & Aletta Wagenaar, auteurs van het boek ‘En als we nou weer eens gewoon gingen opvoeden’.

Hoe dan ook: wij vinden het wel grappig. Bekijk de afbeelding hieronder maar eens! Wat zouden jouw kinderen antwoorden op de vraag wat jij voor werk doet?

 

Parents Jobs

Bron: Viking

Lees ook: Te lief! Dit meisje is ondersteboven van de vuilnisman

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*