Mama update #4 – Onze favoriete babyproducten de eerste twee maanden

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Inmiddels ben ik alweer bijna 2 maanden moeder! In die twee maanden heb ik een hoop bijgeleerd en ontdekt. Zoals elke moeder heb ook ik een lijstje met favoriete producten ontwikkeld en dat deel ik graag met jullie, want wie weet zit er wat tussen dat je nog niet kende en wat ook voor jou superhandig blijkt te zijn! Eerder schreef ik ook al het artikel ‘Onmisbaar bij de bevalling‘, dus met die blog en deze tips kom je de eerste maanden wel door ;)

Neem ook een kijkje in de babykamer: Mama update #3 – De babykamer van Jaron

Mijn favoriete babyproducten

Dooky
Ken je Dooky? Zij maken doeken die je aan je kinderwagen kunt klikken en voor de opening kunt hangen, zodat de zon niet meteen keihard in je baby’s ogen schijnt. Wij hangen ‘m eigenlijk altijd naar beneden als we met de kinderwagen op pad zijn, ik houd er namelijk zelf ook niet van als ik zonder zonnebril tegen de zon in moet kijken :)


Omslagrompertjes
Ik kreeg deze tip van zo ongeveer elke mama in mijn omgeving: schaf overslagrompertjes aan. Vooral die van de HEMA werden vaak aangeraden. En ja: zeker voor die eerste maanden zijn overslagrompertjes superfijn, omdat je dan niet zo ongemakkelijk dat schattige, kleine, kwetsbare hoofdje door het gat hoeft te wurmen, maar gewoon met een paar klikken het rompertje om doet.
Een baby-luchtbedje
Vind jij het ook zo leuk om met je kindje in bad te gaan? Wij konden een luchtbedje voor ons zoontje lenen en dat is superleuk! Met een ‘Delta Baby-badmatrasje’ kan je kindje gewoon bij je in bad drijven en kun je ‘m ondertussen lekker wassen!


Boxpakjes
I love them: boxpakjes, onesies of hoe je ze maar wilt noemen. Geen gewurm met broekjes (echt – broekjes aandoen is zó’n gedoe!) maar gewoon zo’n lekker mini-huispakje voor meneer. Ik ontdekte kledingmerk Next (te leuk!!) en heb onder andere daar een berg stoere boxpakjes gekocht.
Google Photos
Zoals ik in een vorige update vertelde zat mijn telefoon binnen no time vol met allemaal babyfoto’s. Ik was natuurlijk als de dood dat m’n mobiel ermee ophield of gejat zou worden met al die dierbare plaatjes erop. En toen ontdekte ik Google Photos, een app die je foto’s automatisch back-upt naar je gmail-account. Superfijn, dikke aanrader!
Slinger bij de commode
Op de witte muur naast de commode heb ik een zwarte letterslinger gehangen, met de tekst YEAH BABY! Het valt me op dat Jaron die slinger echt al-tijd bestudeert als we ‘m verschonen. Het is natuurlijk lekker contrasterend, dus hij kan ‘m goed zien. En het ziet er zo leuk uit om ‘m die slinger te zien bekijken, hij moet er soms zelfs gewoon om lachen! Van een andere moeder hoorde ik dat ze een plank boven de commode had hangen waar ze kleine spiegeltjes onder had geplakt, dat vind ik ook een heel leuk idee!
babykamer letterbanner commode

Wasbare billendoekjes
Voor sommige mensen misschien een brug te ver, maar ik ben groot fan van wasbare billendoekjes. Uit onderzoek van de Consumentenbond bleek dat er echt een hoop troep in veel van die doekjes zit, dus ik wilde ze liever niet gebruiken. Ik kocht de Billies Box, met 12 wasbare doekjes die je nat kunt maken/met olie kunt besprayen, om zo de billetjes schoon te maken. De ene kant van het doekje is suuuperzacht, de andere kant ietsje grover. Als je kindje gepoept heeft kun je het ergste gedeelte met een wc-papiertje afnemen en dan de rest met zo’n doekje. En dat kan daarna gewoon in de was. In 1 doosje zitten er 12 en ik heb er nu nog 12 bijgekocht, dan hoef ik (bijna) nooit meer wegwerpdoekjes te gebruiken. De wasbare doekjes lijken misschien duur, maar als je ziet wat je bespaart aan kosten voor wegwerp ben je misschien wel goedkoper uit. En eventueel zou je ze ook nog zelf kunnen maken – een wasbare variant  of een wegwerpvariant.

Speenkoord
Dit kadootje voor Jaron en mij heb ik pas onlangs aangeschaft: een speenkoord. Ideaal, want hoe vaak die speen wel niet op de grond viel als we de baby oppakten… En op de een of andere manier kon ik ook nooit op de tast z’n speen vinden als ‘ie er weer eens was uitgeplopt terwijl hij achterin de auto zat… Ik vond via Instagram iemand die vet mooie speenkoorden maakt en heb meteen een bestelling gedaan. Dit is ‘m en ik ben ‘r heel blij mee:

Co-sleeper
Onze baby heeft -heel luxe- twee bedjes. Overdag slaapt ‘ie in z’n ledikantje op z’n eigen kamer, en ’s nachts gezellig bij ons in de co-sleeper. Echt, ik ben zo’n fan geworden van dit bedje :) Ik geef borstvoeding, en omdat ‘ie zo dichtbij me ligt, kan ik ‘m met 1 soepele beweging aanleggen :) En ook een verdrietige baby troosten kan gewoon vanuit m’n luie bed. Daarnaast vind ik het een veilig/prettig idee om ‘m zo dichtbij mogelijk te hebben ’s nachts.

Ik hoop dat je wat aan m’n lijstje hebt – wie weet kun je ‘m wel als inspiratie voor je kraamlijst gebruiken :) Over een tijdje hoop ik weer een nieuwe update met favoriete artikelen te schrijven!

Lees ook: De leukste babywinkels en kinderwinkels in Utrecht

2 Comments

  1. 1

    Baby’s schijnen het boekje ‘baby ziet’ erg leuk te vinden. Is een boekje met eenvoudige patronen in zwart-wit, hier en daar aangevuld met een felle kleur. Helemaal op maat van de waarneming van baby s. Moest er gelijk aan denken toen je het over de slinger had. Misschien iets voor Jaron? Heel veel geluk met je gezinnetje!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*