Word jij moeder in 2016? Check het hier!

baby buik zwanger

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen gemiddeld 29 jaar zijn als zij voor het eerst moeder worden. Word jij 29 in 2016? Grote kans dat jouw naam op de lijst staat.

Deze vrouwen worden moeder in 2016!

De gemiddelde leeftijd dat vrouwen hun eerste kindje krijgen is 29 jaar oud, blijkt uit onderzoek van het Nationaal Kompas. Deze vrouwen zijn geboren in 1987. Wij onderzochten wat de populairste vrouwelijk voornamen uit 1987 zijn en maakten hier een lijst van. Oh ja, dat deden we ook voor de mannen, deze lijst vind je hier.

Lees ook: December is de beste maand om baby’s te maken

De populairste namen uit 1987

In 1987 kregen 1486 vrouwen de naam Linda. Ook Maria was een populaire naam, want 1419 vrouwen werden 29 jaar geleden zo genoemd. Er bestaat een grote kans dat vrouwen met een naam uit onderstaande lijst, volgend jaar hun eerste kindje krijgen!

Verschillen per provincies

Vrouwen uit Utrecht zijn gemiddeld ouder dan 29 als zij hun eerste kindje verwachten. In Flevoland en Zeeland zijn de vrouwen juist wat jonger als ze voor het eerst een moeder worden. Het verschil tussen deze provincies is de afgelopen jaren steeds groter gegroeid. Vrouwen in Flevoland krijgen gemiddeld de meeste kinderen, namelijk 1,91. In Limburg krijgen vrouwen gemiddeld 1,56 kinderen. Hiermee staat Limburg onderaan het lijstje als het gaat om kindertal per provincie.

Lees ook: dit is de vruchtbaarste gemeente van Nederland.

Staat jouw naam in de lijst?

Staat jouw naam in het lijstje hieronder? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringsverhalen. Ben jij of ken jij iemand waarbij dit verhaal klopt? Laat het ons weten via Facebook!

moeder mama 2016

Bron: Meertens

2 Comments

  1. 1

    Ik word voor het eerst mama in Januari 2016 en wordt in Oktober 2016 29 jaar…
    Alleen mijn naam staat niet in de lijst…

  2. 2

    Ik wordt zoals het nu staat eind augustus voor het eerst mama <3 En mijn naam staat wel in de lijst!!!! Ben alleen niet van 1987 maar van 1989

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*