Filmpje: Blinde moeder ziet voor het eerst haar pasgeboren kindje

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wat een ontroerend filmpje! Kathy Beits (uit Canada) is al haar hele leven officieel blind. Dat maakt het enorm bijzonder dat ze onlangs toch haar pasgeboren kindje heeft kunnen zien. Met behulp van de eSight (een soort headset) kon ze weer een beetje zien, en heeft ze haar baby kunnen bewonderen.

Blinde moeder ziet baby met bijzondere bril

“Kijk, hij heeft mijn mond!” hoor je haar zeggen in het filmpje. Haar kindje is de eerste baby die Kathy in haar leven ziet. Ze heeft namelijk de ziekte van Stargardt. Dit betekent dat de lichtgevoelige cellen in het centrale deel van haar netvlies worden aangetast. Hoewel ze nog wel een heel klein beetje licht kan waarnemen, is ze officieel blind verklaard. Met de bijzonder bril die ze na de geboorte even opzette, kon ze haar kindje niet alleen voelen maar ook zien.

Videostream

In de eSight-bril zit een live videostream, op een geoptimaliseerde LED-display. Dit schermpje hangt vlak voor de ogen van de gebruiker. Met een handcontroller kun je het beeld afstellen, zoals het contrast, de belichting en de kleuren. Op die manier wordt het beeld voor elke gebruiker geperfectioneerd. Kathy: “Wat een geweldig gevoel om mijn man ons kindje te zien bekijken!” Echt gaaf dat dit mogelijk is met technologie!

Bekijk ook: deze moeder van een drieling is nu zwanger van een tweeling!

Foto ‘Controle op baby’ via Shutterstock.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*