Vrouw veroorzaakt bosbrand na eenzame bevalling in de wildernis

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De 35-jarige Amber Pangborn uit Californië heeft een paar verschrikkelijke dagen meegemaakt. Ze beviel in haar eentje in de wildernis, moest haar baby beschermen tegen een zwerm bijen en overleefde 3 dagen op een paar appels en wat water. Uiteindelijk werd ze gevonden nadat haar rooksignaal een heuse bosbrand werd.

Bosbrand na eenzame bevalling in het bos

Toen Amber zich realiseerde dat ze weeën had, besloot ze via een sluipweg door het Plumas National Forest naar haar ouders te rijden voor hulp. Ze raakte echter hopeloos verdwaald. “Ik had geen bereik met m’n telefoon en m’n tank was leeg”, vertelde Amber aan nieuwsstation KCRA. Ze was dus op zichzelf aangewezen en beviel in haar eentje in het bos van dochter Marissa. Ze had geen eten – op 3 appels na- en alleen nog 1 fles water. Om het allemaal nog erger te maken, werd ze lastiggevallen door een zwerm bijen, door wie ze gestoken werd toen ze haar dochtertje beschermde.

Lees ook: dit kan dus, zwanger worden als je al zwanger bent.

Na 3 dagen besloot ze om aandacht te vragen door een vuurtje te maken met wat haarlak en een aansteker. Maar dit ging niet zoals gepland en het vuur werd enorm groot. Amber: “Het vuur ging ‘woosh’ en trok razendsnel de heuvel op. Ik keek naar Marissa en zei: ’Volgens mij heeft mama net een bosbrand veroorzaakt.”

Een helicopter die op de brand afkwam, zag de auto en stuurde er een brandweerwagen op af, die moeder en kind redden en naar het ziekenhuis brachten. Amber en Marissa zijn inmiddels alweer ontslagen uit het ziekenhuis, alles gaat goed met hen.

Bron: Mirror.co.uk // Foto ‘Vuurtje in bos’ via Shutterstock

Nog meer bizar bevallingsnieuws? Lees dan verder!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*