Beschuit in aantocht | Week 36

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Aaaaah, bijna! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 34 en week 35 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

Belevenissen

Verlof: de eerste week is bijna voorbij. Het is alweer bijna een week geleden dat ik mijn laatste werkdag had. En oei, wat vliegt de tijd zeg! Ik krijg meer en meer de vraag van mensen of ik me al verveel. Haha! Nee hoor, ik heb genoeg te doen. Mijn agenda voor deze week is volgepland met van alles. Maar ik moet eerlijk toegeven, die eerste woensdag was uitrusten. Niks doen, bewust. Ik heb ’s morgens eerst Boer zoekt Vrouw gekeken. Daar had ik nu immers toch tijd voor. Toen kwam er een vriendin koffie drinken en daarna was ik moe! Dus ik dacht, ik ga even liggen. Ruim 2 uur later werd ik wakker met rode wangen. Ik had ruim 2 uur lang ontzettend diep geslapen. Tja, zo is je dag snel om. Maar wees niet bang: ik ben goed op dreef om alles in orde te krijgen.

Zoals ik al eerder zei: in week 36 moet er nog een hoop gebeuren. Intake van de kraamzorg: vink. Klossen, rugsteun enzo regelen (en al geleverd!): vink! Babywasjes draaien, Vink! Allerlei verzorgingsproducten in huis halen, ok laat ik het bij de naam noemen. Pampers, ik heb voor het eerst van mijn leven een pak luiers gekocht… (waar is die verbaasde emoticon?). Ik voelde mezelf wel wat door die winkel lopen. Dikke zwangere buik en pampers kopen. Het zal wel bij de voorbereiding horen. Ik ben nog geen moeder, dat is duidelijk…  ik voelde me er stiekem nog wat ongemakkelijk bij ook nog. -Is dit wederom een biecht?-  en een vinkje! Tussendoor mocht ik even twee uur lang dit soort taferelen aanschouwen:

Oh en de pufcursus, Daar heb ik me toch ook nog maar voor ingeschreven. Ik had er telkens wat weerstand tegen, terwijl ik de laatste tijd toch meer en meer dacht: ik denk dat het toch fijn is om me toch een beetje voor te kunnen bereiden op wat er komen gaat. Leer me die ademhalingstechnieken dan toch maar aan! En waarrempel, hoe onbenullig ik me hier ook weer over voelde, ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Dit is een aanrader dames, gewoon doen! Vink.

Verder… Belastingdienstdingen regelen, want ik kan me voorstellen dat ik daar straks maar weinig zin meer in heb. Dus ik wil voor 31 januari gewoon alles goed afgesloten hebben. En er moet nog even een deur in ons huisje geplaatst worden. Die is nu rood en er zit een gat in. Dus ik heb elke dag een taak: plamuren, kaalschuren, gronden, schuren, gronden, schuren. verven. Jaja, uiteraard, alles op waterbasis! Daar staat nog geen vinkje, behalve bij het plamuren en de eerste deel van het kaalschuren. Jep, lekker lui met een schuurmachientje. Ik wil de deur vrijdag af hebben, zodat hij er het weekend in geplaatst kan worden. Afgelopen weekend heb ik al bedacht waar hij moet en hoe het kozijn er uit moeten komen te zien. Oh en ik ben even langs te kapper gegaan, dat moest ook weer nu ongeveer, beter nu dan over een paar weken. Want dan zit, euh ligt er een kleintje thuis ;-). Vink. Tussendoor verplicht ik mezelf om soms ook het boek over borstvoeding te lezen. Want die kennis moet ik straks natuurlijk in huis hebben. Ik houd niet van lezen, maar dit is noodzakelijk kwaad wat me straks vast erg gaat helpen. Mag ik hier, ook al is die nog niet uit, ook alvast een vinkje noteren? Verder ging ik ook nog bij een van mijn zussen langs om een zak met kleding te halen. Ik heb nu genoeg kleding in huis voor de eerste periode. Vink!

Oh, bijna vergeten! Ik wilde zondag middag met het geboortekaartje aan de slag. Die moet er ook maar eens komen immers. Maar daarvoor zouden we eerst nog even pannenkoeken eten bij een vriendin en haar kerel. Mooi niet dus, een heel stel vriendinnen verrastte me met een babyshower. Een échte, jep. Ik had het niet zien aankomen. Meestal heb ik met verrassingen wel iets in de gaten, maar nu had ik echt niets door. Al weken bleek het bekend te zijn en mijn eigen vent zat in het complot. Dat heeft hij goed gedaan! Ik heb niets in de gaten gehad. Ik ben verwend met allemaal mooie en handige cadeautjes en ik heb een heuse Olvarit-proefsessie gehad. Eten die kinderen dit echt? Het smaakt echt nergens naar zeg!

foto

Of ik me verveel? Nee hoor, zeker niet! Zo, genoeg gezeten. Nu weer een stukje schuren.

Oh kak…. is dit nu nesteldrang? Of mag ik daar onderuit komen en zeggen dat het ook gewoon praktische dingen zijn die nog geregeld moeten worden… *kijkt een beetje onschuldig*

Lichamelijke dingetjes

Lengte baby: Van kruin tot stuit – 34 cm, de totale lengte – 46 cm
Gewicht baby: 2750 gram
Mijn gewicht: Iets van 14 ofzo. Ik vind het nog steeds niet leuk… Maar goed, het hoort erbij. En ik beweeg nog steeds, al gaat dat wel steeds minder makkelijk. Ik zal er na de zwangerschap gewoon wat aan moeten doen om weer op gewicht te komen.
Slapen: Dit wordt elke nacht meer en meer een uitdaging. Ik heb veel pijn in mijn rug en mijn buik. Ook de druk op mijn heupen wordt steeds meer. Maar ook dat hoort erbij. Meestel is het voorbij als ik een poosje uit bed ben. Ik draai ook steeds meer van het kussen af ’s nachts en word dan dus wakker op mijn rug. Niet ideaal, want dat gewicht drukt dan echt op je rug. Ik ben dus zo’n 27 keer per nacht lang of kort wakker. Ach, het zal me er wel op voorbereiden dat dat straks ook zo is ;-)

> Het vervolg – week 37 –  lees je hier.

Bekijk ook dit filmpje met een timelapse van een spelende baby. Intrigerend om te zien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*