Tineke: “Als de baby wakker is, dan leg ik altijd m’n hand op m’n buik.”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Nog heel even en Tineke Krijgsheld van de blog Lifeforrent is uitgerekend! We stelden haar op het nippertje nog allerlei vragen over haar zwangerschap.

Zou je jezelf kort willen introduceren?

Mijn naam is Tineke, ben 23 jaar en ben 3 november uitgerekend van ons eerste kindje. Ik woon sinds 2,5 jaar samen met mijn vriend (en kat) in Leeuwarden en studeerde tot voor kort Communicatie. Mijn studie wil ik over een paar maanden weer oppakken, maar wil me nu eerst richten op ons kindje.

Hoe ontdekte je dat je zwanger was?

Ik was in januari gestopt met de pil omdat ik niet zo lekker in m’n vel zat. Ik weet dat het na het stoppen van de pil een tijdje kan duren voor je ongesteld bent, maar toch deed ik voor mijn eigen ‘gemoedsrust’ even een zwangerschapstest, eind februari. Tegen alle verwachtingen in kwam er een tweede streep tevoorschijn.

Hoe is je zwangerschap verlopen?

Qua gezondheid verliep de zwangerschap prima. Ik was de eerste weken erg misselijk en had weinig eetlust, maar braken hoefde ik niet. Met de baby gaat het ook al bijna 9 maanden prima, en ik voel ‘m veel bewegen. Wel ben ik de hele zwangerschap erg moe geweest en heb ik, sinds mijn verlof, steeds meer last van mijn bekken en heupen. Inmiddels is het voor mij bijna niet meer te doen om (alleen) het huis uit te gaan.  

Wat vind je leuk aan zwanger zijn?

Ik vind het nog steeds zo bijzonder dat er een echte baby in m’n buik zit! Het meest bijzondere vind ik de bewegingen die ik voel, die ga ik echt missen na de bevalling! Als de baby wakker is, dan leg ik ook altijd m’n hand op m’n buik. Ik wil zo veel mogelijk voelen en wil er zoveel mogelijk van genieten nu het nog kan!

update  

Wat vind je niet leuk?

Het hoort erbij, maar toch vind ik het niet echt leuk om zwaarder te worden. Daarbij was ik al vrij vroeg in de zwangerschap minder mobiel en kost alles zoveel meer moeite dan eerst. Ik hou me er aan vast dat het tijdelijk is en ik uiteindelijk wel weer gewoon naar de supermarkt kan wandelen.. En hoe cliché het ook is: je krijgt er zeker iets moois voor terug.  

Heb je nog cravings?

Nee, gekke cravings heb ik niet echt! Wel vaak zin in iets zoet, en eigenlijk zin in alles wat slecht voor je is, maar dat heb ik in niet-zwangere toestand ook wel ;)  

Heb je tips voor zwangere vrouwen?

Trek je niet te veel aan van anderen. Vanaf het moment dat je zwanger bent krijg je van alle kanten advies, als je overal naar luistert word je helemaal onzeker. Vertrouw op jezelf en je eigen gevoel, dan kun je het eigenlijk al niet verkeerd doen!

Hoe zie je de bevalling voor je?

Ik heb nog geen idee hoe ik de bevalling voor me zie. Ergens heb ik het idee dat het een keizersnede wordt, maar dat is eigenlijk nergens op gebasseerd. Ik laat het lekker over me heen komen, en zie wel hoe het me vergaat!

Zijn er producten die je aanraadt?

Tijdens de zwangerschap kan ik een voedingskussen in ieder geval heel erg aanraden! Zonder dat ding sliep ik op een gegeven moment echt niet meer.

Hebben jullie al een naam gekozen en hoe ging dat?

Ja, eigenlijk ging het best makkelijk! Ik had altijd al een heleboel namen in mijn hoofd, maar vond ze, toen ik eenmaal zwanger was, niet leuk genoeg. Ik zat op een avond een film te kijken waar een klein kindje in voor kwam. Het kind zag er precies zo uit als dat ik mijn eigen kind voor me zag, en ik vond de naam ook wel heel erg leuk. Gelukkig was m’n vriend het met me eens, en sindsdien stond de naam al vast!

Wat zijn 2 random facts over jezelf?

Ik loop tegenwoordig eigenlijk de hele dag in sportbroeken of pyjamabroeken. Iets anders zit gewoon niet lekker meer! Ik ben echt een kattenmens. Ik heb dan ook een kater in huis rondlopen, en dat is echt mijn poezenkind.

Wat was je hoogtepunt van de afgelopen week?

Ik blijf de controles bij de verloskundige als hoogtepunt zien, als we weer eventjes naar het hartje kunnen luisteren!

Lees ook de interviews die we met bloggers Angela, Betty en Sunseeree hadden over hun zwangerschap.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*